CSU Ploiești, baza pe români

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 22 mai 2015

ploiestiIonuţ Georgescu, preşedintele CSU Ploieşti, a anunțat că echipa masculină de baschet se confruntă cu probleme financiare, astfel că, din sezonul viitor, se va baza mai mult pe jucători români.

După ce finanţatorul Sebastian Ghiță şi-a retras sprijinul, Georgescu a spus: „În actualele condiţii, pare aproape imposibil să găsim un finanțator. Ce se va întâmpla după acest sezon va fi testul decisiv pentru echipă. Este important ca acest proiect să continue, chiar dacă va fi un an de tranziţie. Adică o echipă mai slăbuţă, altfel decât ceea ce obişnuiam până acum, creată în mare parte de români, dar construită pe termen mediu sau lung. Din vară, echipa nu se mai numi Asesoft, dar trebuie să spun că nu am fost avantajaţi că am purtat acest nume, ba dimpotrivă! Pentru ca ce s-a construit până acum să nu se piardă este nevoie de implicare, iar cei care ar putea să facă acest lucru ar trebui să depăşească statutul de spectatori. Cel mai important este ca echipa să nu moară”, a concluzionat el.

„Am avut, în premieră, un buget de 1,5 milioane euro. Pentru România era un buget mare, însă în EuroCup era penultimul. Despărţirea de Sebi Ghiţă a creat un prim şoc emoţional pentru noi, dar cred că a fost şi o lovitură pentru baschetul românesc, chiar dacă acum unii nu realizează asta. Trebuie să recunosc că, după plecarea sa, fără ajutorul sponsorilor ne-ar fi fost imposibil să încheiem acest sezon. La noi, sporturile de tradiţie au fost handbalul şi gimnastica. Fotbalul a venit în frunte datorită performanţelor generaţiei lui Hagi. Cei care acum câştigă milioane din drepturile tv o fac datorită performanţelor acelei generaţii. În baschet, cea mai bună echipă din România câştigă din drepturile tv, la finalul unui sezon, 15.000 euro”, a afirmat ploieșteanul.

CSU Ploieşti a avut un sezon bun, reuşind să joace în EuroCup şi să ajungă din nou în finala campionatului. Ionuţ Georgescu se aşteaptă la o finală echilibrată cu BC Mureş. „Noi nu mai avem aceeaşi valoare ca în toamnă. Mureşul are avantajul unei rotaţii mai mari, sunt neînvinşi în play-off, unde nu credeam că o să treacă aşa uşor de U Cluj. Au şi experienţa unor jucători ca Adamovici, Tudor, Căpuşan, care au fost campioni cu noi. Cred că va fi un duel echilibrat, în care noi trebuie să ne impunem ritmul şi să profităm de eventualul joc în plus de pe teren propriu. Dacă vom lua campionatul acum, nu cred că există grad de comparaţie cu orice trofeu cucerit de această echipă”, a mai afirmat el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!