Cu banca nu te pui: probleme și penalități!

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora, Poveşti româneşti pe data 14 iulie 2016

uk_HSBC1

„Orice am spune, orice am face, banca are tot timpul dreptate!”, ne spune scurt și la obiect Luminița, o româncă de 55 de ani din Iași, care trăiește în Anglia de mai bine de zece ani și care mărturisește că în decursul timpului, a trecut prin tot felul de probleme financiare. Acestea, la rândul lor, au atras, cum era și firesc, problemele bancare. Orice plată întârziată, orice sumă necorespunzătoare se pedepsește drastic atunci când ziua de plată nu este respectată. În cel mai bun caz, cel mai des taxate, când termenii nu sunt respectați, sunt buzunarele românilor. Zeci, chiar sute de lire se transformă în penalități. În alte cazuri, ne povestesc alți români, când nu sunt respectate condițiile, băncile pot închide în decurs de câteva săptămâni contul bancar.

Și totuși, chiar dacă pare surprinzător, uneori mai greșesc și băncile și, în astfel de situații, reprezentanții acestora își cer scuze. Avem dovezi concrete, povestite de românii din Marea Britanie.

 

Trei plăți neplătite… și contul închis

Oricui i s-a întâmplat să traverseze momente financiare critice. Momente în care portofelul, buzunarul, pușculița, însuși contul bancar să fie, cu toate, deodată… GOALE. Nu este o rușine, dar nu este nicio situație despre care românii preferă să vorbească prea mult. Și totuși, Marian T., un român de 34 de ani din Râmnicu-Vâlcea, ne-a mărturisit experiența prin care a trecut de curând. Câteva luni, în care mai mult a stat acasă decât a lucrat, i-au dat întreaga existență peste cap. „Lucrând în construcții, primele două-trei luni de zile din an sunt nu grele, ci extrem de grele. Cei care nu au un job permanent știu asta cel mai bine. E o perioadă moartă, așa o numim cu toții, în care nu prea se găsesc joburi, abia din primăvară lucrurile se mai dezmorțesc și apar oportunități. Și cum am stat mai mult pe acasă, deoarece lucram câte două-trei zile pe săptămână, în funcție de cum mă chemau cei de la agenția cu care sunt înscris, nici bani nu am avut. Am trăit mai mult din economiile din lunile trecute, am mai strâns cureaua, nu am mai cumpărat decât strictul necesar, și chiar și așa banii s-au dus. La un moment dat, nu aveam bani decât să cumpăr mâncare și să plătesc transportul pentru a mă duce la muncă. Atât. În acea perioadă mi-am dat peste cap toate plățile, toate direct debit-urile pe care le aveam. Nu am reușit să achit niciunul din cele cinci pe care le am lunar. Tot sperând că o să ies curând din situația asta, lovitura de grație a venit chiar din partea băncii. Eram pe minus pe cardul de debit și am ratat trei plăți consecutive (trei direct debit-uri). Mi-au trimis o scrisoare în care mă anunțau că îmi vor închide contul bancar în patru săptămâni și că trebuie să plătesc suma, în minus, pe care o aveam restantă, și chiar dacă voi plătit totul și vor exista mai multe fonduri, nu voi mai putea folosi cardul bancar. A fost cumplit pentru mine, pentru că fiecare salariu îl primesc în cont și astfel nici nu puteam scoate acei bani de pe card, dar nici nu aveam un alt cont unde să fie virați. Am intrat în panică, mai ales că nu știu care mai este situația concretă acum, dar tot aud că mai sunt români care se plâng că nu își pot deschide cont bancar. Că în continuare băncile îi refuză pe tot felul de motive. Cum nu mai puteam să mai fac nimic, am început să întreb în stânga și în dreapta cum să fac să pot deschide un cont bancar nou”, ne povestește românul de 34 de ani despre problemele bancare pe care le-a întâmpinat în urmă cu doar o lună de zile.

————————————–

„Am avut card la HSBC trei ani de zile, cel mai simplu cont, Passport Account, și până acum nu am știut că dacă într-o lună de zile, nu plătești trei direct debit-uri, banca îți închide contul bancar. Nici nu s-a mai plâns nimeni ca să aflu și eu, dar recunosc, nici nu am citit foarte atent termenii și condițiile. Asta a fost! Oarecum, parcă mă bucur că s-a întâmplat așa, pentru că nu eram deloc mulțumit de contul acela. Practic, nu puteam face nimic, nu puteam aplica pentru o rată, pentru o finanțare, pentru nimic.”

Marian T., 34 de ani, despre experiența sa cu HSBC

————————————–

 

Mai puțin cu 500 de lire pe Credit Card

Pare că atunci când se ajunge la cifra trei, băncile acționează dur. Tot numărul 3 i-a purtat ghinion și Irinei, o tânără de 28 de ani din București, care nu a reușit să plătească suma de pe Credit Card pe care o avea de înapoiat băncii. Problemele sale financiare i-au adus și mai multe dificultăți.

„Începutul de an este mai greu pentru mulți. Cel puțin așa se spune, iar anul acesta am simțit și eu pe pielea mea, cu vârf și îndesat, aceste vorbe. Am primit salariul cu întârziere, am rămas în urmă cu anumite cheltuieli și așa s-a creat efectul bulgărelui de zăpadă. O plată neachitată la timp le-a atras după sine și pe celelalte, încât, la un moment dat, nu am mai putut ieși la liman. În astfel de cazuri am apelat, așa cum am mai procedat și în alte situații asemănătoare, la Cardul de Credit (Barclaycard). Numai că lucrurile au scăpat de sub control și ușor-ușor, în încercarea de a plăti anumite facturi și de a fi la zi cu cheltuielile inevitabile, s-a golit și acesta. În prima lună, am primit telefoane, mesaje, mail-uri în care mă atenționau că am depășit limita și că trebuie să plătesc măcar o mică sumă din totalul pe care îl datoram. Totodată, penalitățile au curs râuri și râuri, încât chiar nu am mai avut cum să ajung nici măcar la zero (eram pe minus). După trei luni de zile, în care am tot sperat că voi putea să acopăr toate golurile pe care le creasem și în care am mutat salariile pe care le primeam dintr-un cont în altul, cei de la Barclays mi-au trimis o scrisoare în care mă informau că, din cauza faptului că nu am reușit să îi plătesc la timp, îmi vor scădea 500 de lire din suma de 1.500 pe care o aveam disponibilă pe cardul de credit”, ne spune Irina despre experiența sa.

————————————–

„E destul de dezamăgitor având în vedere faptul că am pornit cu un Credit Card de 300 de lire. Atât am avut disponibil, la început, în urmă cu aproape trei ani de zile. Iar la fiecare șase luni, în funcție de activitatea mea, cât cheltuiam, cât puneam la loc, îmi creșteau suma, cu 300 sau 400 de lire. Acum va trebui să aștept încă un an de zile ca să pot recupera acei bani și să ajung din nou la suma de 1.500 de lire. Dar, asta e! Cu banca nu te pui! Dacă nu plătești la timp și întârzii chiar și o zi cu plata, ești taxat!”

Irina, 28 de ani, despre experiența sa cu Barclays

————————————–

 

Și băncile își cer scuze… câteodată

„Orice am spus, orice am făcut, mi-au arătat că ei au dreptate. Banca are mereu dreptate. Numai că mi-am făcut și eu dreptatea mea”, ne spune Luminița. Românca de 55 de ani a fost taxată, în urmă cu un an de zile, cu 450 de lire de către banca unde avea deschis un cont. Motivul? Două luni nu a plătit la timp mortgage-ul (rata la casă). Detaliile, care fac întotdeauna diferența, ni le oferă chiar ea.

„Ca tot omul, am avut și eu niște probleme financiare. Știam că va fi greu să țin pasul cu toate cheltuielile, așa că imediat am sunat la banca unde aveam pe acea vreme cont și i-am rugat să îmi amâne rata la casă, preț de două luni de zile, cât să mă pun și eu pe picioare cu banii. Am sunat, mi-au spus că se poate, atât timp cât în a treia lună, plăteam toată suma restantă. Plăteam deja de cinci ani mortgage și nu întârziasem niciodată și cred că asta a contat. M-am liniștit atunci, doar că după două luni de zile când a venit momentul să achit toată suma, ce să văd… mi-au luat în plus 450 de lire, penalități. După ce trecusem printr-o perioadă destul de critică din punct de vedere financiar, asta chiar mi s-a pus pe suflet. Am început să plâng de nervi! Am fost direct la bancă și le-am cerut explicații. Unul dintre reprezentanții de acolo s-a uitat în sistem și mi-a spus că, de fapt și de drept, acelea sunt penalități pentru că nu am plătit la timp rata. Deși eu sunasem și îi rugasem să mă păsuiască. Plus că mi-au spus clar că nu voi plătit decât în jur de 55 de lire o dobândă. Atât. În niciun caz 450 de lire! Vreo săptămână am stat la telefoane, am făcut drumuri pe la bancă să rezolv acest lucru și să îmi primesc banii înapoi. Ba că nu apare nimic în sistem, ba că au trimis cazul meu la nu știu care manager, ba că nu au niciun răspuns. Trecuseră patru săptămâni în care m-am tot țigănit și am tot așteptat măcar un răspuns. Nimic. Ei se foloseau de banii mei. M-am înfuriat atât de tare și m-am consumat atât de mult, încât le-am spus să închidă contul cu totul. În cel mai scurt timp le-am cerut să închidă orice activitate! Contul era deschis la Sandander. Am primit într-o săptămână scrisoare că totul a fost închis și după alte două-trei săptămâni, m-am trezit la ușă cu un curier care mi-a adus un buchet mare de flori. Ziua mea nu era, ziua soțului nu era, nu era nicio sărbătoare și mai mult decât atât, nu mai primisem niciodată flori prin curier. Inițial am crezut că e o greșeală, chiar i-am spus băiatului să mai verifice încă o dată că într-adevăr sunt pe numele meu. Când mă uit mai bine, florile erau de la bancă. Își cereau scuze și mă invitau din nou să le fiu client. Nu m-am mai întors niciodată, dar nici banii nu i-am mai văzut vreodată! Scuzele nu au valorat nimic!”, ne povestește românca de 55 de ani din Iași.

————————————–

Alte probleme bancare cu care s-au confruntat românii

 

„Eu am pățit-o chiar acum câteva luni de zile. Am avut de plătit chiria. De obicei făceam transfer bancar direct landlord-ului, dar acum toți cei din casă au avut cash și așa m-am dus la bancă cu 1.200 de lire. I-am depus în contul proprietarului și asta a fost tot. După două zile m-a sunat landlord-ul că nu primise chiria… m-au trecut toate sentimentele în acel moment. Am făcut atac de panică. Norocul meu a fost că păstrasem chitanța, cum că am depus suma respectivă și m-am dus cu ea la bancă. Am discutat chiar cu directorul băncii care a cerut mai multe desfășurătoare. Într-adevăr, cea care era la ghișeu încasase banii, dar nu i-a mai transferat în cont, și bilanțul din acea zi era mai mare fix cu 1.200 de lire. Și-au cerut scuze și s-au oferit ei să îl sune pe landlord-ul meu și să îi explice situația.”

Alina, 30 de ani

 

„Două săptămâni am avut 500 de lire blocate. Nici măcar reprezentanții de la ghișeele băncilor nu puteau să vadă acești bani. Am vrut să îi trimit în țară prin MoneyGram, doar că sistemul lor a avut o problemă în acea zi și a tot dat eroare. Așa că banii au fost trimiși înapoi în contul meu. Numai că eu nu îi puteam vedea. Culmea, nici reprezentanții de la ghișeele băncilor. Parcă dispăruseră. Mă tot puneau să aștept 5 zile, 10 zile lucrătoare… pe motiv că nu s-a făcut tranzacția. În cele din urmă, a trebuit să sun, să stau o oră să aștept și apoi să vorbesc cu cineva. După ce am trecut câteva întrebări de securitate, mi-au virat instantaneu banii în cont.”

Victor, 38 de ani

 

„De fiecare dată când am avut un impas financiar, am sunat la bancă și i-am rugat să mă amâne cu plata. Cu o săptămână, două… o lună, cât am avut nevoie. Și de fiecare dată au fost înțelegători și nici nu m-au taxat. Eu sunt la Natwest de câțiva ani și sunt foarte mulțumit.”

Cristi, 45 de ani

————————————–

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

O parere la “Cu banca nu te pui: probleme și penalități!”

  1. Marius Spune:

    Buna, ma aflu si eu intr-o situatie asemanatoare cu Marian tot cu HSBC-ul, si pana la urma ai reusit sa iti deschizi un alt cont? si daca, DA, cu ai facut-o?
    Ms tare fain!

Spune-ti si tu parerea!