Cu ce rămâne Bucureștiul?

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 19 mai 2016

Campionatul nu mai prezintă importanță, știm cine este campioană, echipa de la granița cu Bulgaria. Cupa României s-a terminat și ea, s-a dus la Cluj, la cealaltă graniță, cu Ungaria. Echipele bucureștene au rămas cu buza umflată, aflându-se la granița cu propria incompetență, Steaua dând semne clare că și-a scos anul ăsta și pașaport și a traversat-o. Ce-o să iasă de aici? O să vadă Steaua la primul meci european, acolo unde va da de nume ca Ajax, Anderlecht, Sparta Praga sau Șahtior Donețk, cu sau fără Lucescu pe banca ucrainenilor.

Descentralizarea puterilor nu este deloc un lucru care să nu ne placă. Desigur, lucrurile trebuie să se întâmple în cât mai multe locuri și cu cât mai multe echipe capabile vom avea cu atât ne va fi mai bine atât la nivel european, cât și la nivelul naționalei. Înseamnă că vom avea de unde alege, de unde construi bine și pe termen lung, deși construcția este ultimul lucru de care vor să audă patronii români de fotbal. Ce tineri, ce academie, ce creștere… luăm ceva străini și ne facem treaba cu ei. Desigur, nici la Giurgiu sau Cluj lucrurile nu stau complet diferit, dar la puținii bani care se învârt în fotbal va trebui să învățăm să ne gospodărim în regie proprie. Vor fi din ce în ce mai puțini și foarte mulți oameni care să investească în fotbal nu sunt.

O să vă-ntrebați cu ce rămâne Bucureștiul. Steaua va rămâne cu cele două finale de Liga Campionilor, una din ele câștigată, cu Supercupa Europei adusă la București, cu finala de Cupă Intercontinentală și, mai nou, cu acea finală de Cupa UEFA. Dinamo va rămâne cu onoarea nereperată. Rapid nu suntem siguri că mai rămâne. Sportul nu mai există de multă vreme, și ce meci frumos făcea cândva cu Hellas Verona.

Și mai rămâne cu Voluntariul și Chiajna. Numai că astea vor trage mereu la retrogradare.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!