Cu Finlanda jucăm fără spectatori

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 25 septembrie 2015

598 suporteriCorpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a anunţat că naţionala României va disputa cu porţile înschise meciul cu Finlanda din preliminariile Euro-2016, şi că federaţia română va trebui să achite 110.000 de euro ca urmare a incidentelor de la partidele cu Ungaria şi cu Grecia.

Potrivit frf.ro, în ceea ce priveşte meciul cu Ungaria, Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată cu o amendă de 50.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g şi h (tulburări provocate de spectatori – lipsă de respect faţă de imnul naţional şi lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

„Meciul cu Grecia a însemnat sancţionarea Federaţiei Române de Fotbal cu obligativitatea de a disputa cu porţile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. În cazul de faţă, este vorba de partida cu Finlanda programată pe data de 8 octombrie 2015, la Bucureşti, pe Arena Naţională”, se arată pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Pentru acelaşi meci, UEFA a decis o amendă de 60.000 de euro, cele două sancţiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) şi 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

Naţionala României a întâlnit Ungaria în deplasare, la 4 septembrie, şi Grecia pe teren propriu, la 7 septembrie. Ambele meciuri s-au terminat la egalitate, scor 0-0.

Partida România-Finlanda, din penultima etapă a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, va avea loc în data de 8 octombrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!