Cu Suedia în Cupa Davis

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 14 aprilie 2014

530 victor hanescu

Echipa României de Cupa Davis a aflat care va fi următorul adversar din Grupa I euro-africană: Suedia. Cele două formaţii se vor duela în România pe 12-14 septembrie, formația câştigătoare urmând să-şi asigure prezenţa în acelaşi eşalon al tenisului și pentru sezonul următor. În schimb, echipa care va pierde va fi obligată să mai joace încă o partidă pentru menţinerea în grupa 1 a Cupei Davis.

Suedia a ratat calificarea în barajul Grupei Mondiale, pierzând cu 4-1 pe teren propriu, la Malmo, în faţa reprezentativei Ucrainei. Din echipă a făcut parte, desigur, şi Robert Lindstedt, situaţie posibilă şi la meciul din septembrie din România. Astfel, Horia Tecău ar putea să-l aibă în faţă pe partenerul alături de care a obţinut cele mai importante rezultate în turneele de dublu, inclusiv cele trei finale la Wimbledon. Victor Hănescu este jucătorul român cel mai bine clasat în ierarhia mondială de simplu, ocupând momentan locul 89. De partea cealaltă, fosta câştigătoare a Cupei Davis a rămas fără jucători de top în ATP. Cel mai bun jucător de simplu în acest moment este Markus Eriksson, locul 372. Cu toate acestea, meciul nu este nici pe departe rezolvat, iar înfruntarea cu Suedia este una mult mai grea decât se crede la prima vedere.

În weekend s-au stabilit şi cele patru semifinaliste din Grupa Mondială ale Cupei Davis. Roger Federer şi Stanislas Wawrinka pot visa în continuare la primul trofeu în această competiţie după ce au trecut, cu mari emoţii însă, de Kazahstan, cu 3-2. Elveţienii au fost conduşi cu 2-1 după primele două zile, dar Federer şi Wawrinka au reuşit să se concentreze în ultima zi şi să se califice mai departe. Un alt mare jucător din ATP, Andy Murray, şi-a luat adio de la Cupa Davis, după ce Marea Britanie a fost eliminată cu 3-2 de Italia. Murray și colegii săi au avut 2-1 după două zile, dar italienii au reuşit să se impună în ultimele două meciuri de simplu. Italia şi Elveţia se vor înfrunta în una din semifinalele Cupei Davis, iar în cealaltă parte a tabloului se vor întâlni Cehia şi Franţa.

Deţinătoarea titlului a câştigat cu 5-0 în Japonia, iar francezii au trecut la mare luptă de Germania, cu 3-2.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!