Cu sufletul la renaştere

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 4 septembrie 2014

Prima dată au sosit veştile referitoare la plecarea lui Victor Piţurcă de la cârma naţionalei. La Al Ittihad, pe 6,4 milioane euro pentru 2 ani, primă de 500.000 euro pentru câştigarea campionatului, plus că arabii plăteau şi clauza de reziliere pe care selecţionerul o are cu federaţia de la Bucureşti, adică vreo alte 600.000 euro. Contract ca ăsta, mai rar, dar cunoaştem deja, Piţurcă ştie să-şi scrie contractele. Vestea şi mai bună, pleca imediat după meciul cu Grecia, ceea ce însemna că România are drum liber să se califice la Europenele din 2016.

Apoi a venit declaraţia lui Piţurcă din cadrul conferinţei de presă susţinută la reunirea lotului. Şi el spune că nu pleacă. Şi că şansele de a semna cu un club arab sunt de sub 1%. Mai mult, că nu a discutat vreodată această variantă şi că, marele nostru nenoroc, rămâne în continuare la cârma selecţionatei. Şi speri că totul este fie miştoul de final pe care selecţionerul îl aplică presei, ca întotdeauna, fie că este modalitatea sa de interpretare a corectitudinii de care trebuie să dea dovadă.

Când ţi se spune că Victor Piţurcă pleacă de la naţională, iar apoi afli că ar exista posibilitatea să nu fie aşa, sentimentul este egal cu cel pe care-l ai când, trezit din anestezie, afli că operaţia a reuşit, doar că doctorul a uitat în tine două tampoane, bisturiul, plus ceasul Patek Philippe din aur, cu rubine. Te bucuri că eşti viu, doar că te apucă spaima că vei fi din nou operat. Cam în această situaţie sunt acum iubitorii de fotbal din România.

Cert este că vom urmări cu speranţă meciul cu Grecia. Nu pentru că am putea învinge. Cum Al Ittihad a anunţat pe contul de Twitter că a semnat cu Piţurcă, vom trăi cele 90 de minute cu sufletul la renaştere.

De-abia asta va fi adevărata victorie.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!