Cum aplici pentru un job la Argos

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Muncă, Resurse joburi pe data 16 martie 2016

uk-locuri-de-munca-argos

Nu ai un loc de muncă stabil în UK? Ce-ai zice de compania britanică Argos? Cu siguranţă ai făcut cumpărături la una din cele 750 de sucursale Argos răspândite în UK şi Irlanda sau ai făcut câteva din cele 800 de milioane de vizite înregistrate anul trecut pe portalul argos.co.uk. Argos este, cu siguranţă, un colos, dar oare cât de dificil este să obţii un job la ei?

 

Cum îi abordezi

Argos este lider pe piaţa britanică pe segmentul magazinelor generaliste, sistemul lor de servire a clientului fiind foarte popular online, dar mai ales în magazine.

A lucra pentru Argos poate însemna să serveşti direct clientul, la una din sucursale, post pentru care trebuie să ai abilitatea de a relaţiona bine cu colegii în cadrul unei echipe şi să faci faţă deadline-urilor.

Aplicanţilor li se cere să-şi înregistreze interesul pentru un loc de muncă online, completând un formular ce se găseşte pe site-ul companiei Argos. În această etapă se face şi o preselecţie a candidaţilor, ei trebuind să răspundă la un set de întrebări pentru a se stabili dacă locul de muncă ar fi sau nu unul potrivit.

După preselecţie se completează un formular care cere informaţii personale, precum şi detalii legate de experienţa relevantă (nu trebuie citate aici doar locurile de muncă la care ai fost angajat, se pot trece şi alte exemple de activităţi la care s-au folosit abilităţile care sunt căutate). Apoi trebuie trimis un CV, care ar fi bine să nu fie unul generic ci, ca în cazul oricărui loc de muncă de interes la care se aplică, să fie unul adaptat la postul urmărit din cadrul companiei, după ce se face un studiu atent, pentru a înţelege destul de bine care sunt cerinţele jobului şi care este cultura din cadrul companiei.

Dacă nu sunt locuri de muncă disponibile pentru moment, nu ai motive să disperi. Odată ce ţi-ai creat un cont online pe portalul Argos, îţi poţi înregistra disponibilitatea pentru locurile de muncă ce apar pe parcurs.

Cei care trec cu brio de această aplicaţie iniţială sunt invitaţi, de regulă, la un interviu.

 

Când ajungi pe mâna examinatorului

În funcţie de postul solicitat, vei fi invitat la o şedinţă în grup, la un eveniment de verificare, un interviu individual sau la o evaluare la locul de muncă, în cadrul unui magazin.

Dacă e vorba de o şedinţă în grup, ţi se va da o sarcină pe care va trebui să o execuţi în cadrul unei echipe pentru a se stabili dacă, alături de colegi, poţi face front comun la îndeplinirea unui obiectiv. Pentru a fi stăpân pe situaţie, ar trebui să încerci să fii tu însuţi şi, mai ales, să te asiguri că ai înţeles ceea ce ţi se cere înainte de a acţiona. Va trebui să demonstrezi că poţi comunica în bune condiţii, astfel că e bine să-ţi abordezi colegii cu scopul de a duce la finalizare obiectivul, dar să nu o faci prea agresiv, doar pentru a atrage atenţia şefului cât de operativ şi descurcăreţ eşti tu, ci fii cu bun simţ şi încearcă să te comporţi cât mai normal.

Ca la orice interviu pentru un loc de muncă, trebuie să te pregăteşti în prealabil, trebuie să ştii dinainte „cu ce se mănâncă” job-ul şi ce face compania mai exact. La interviuri toată lumea e cu nervii la pământ; examinatorii ştiu şi ei asta, deci nu lăsa tracul să te stăpânească de-a binelea.

 

trimiteri-sus-4

NORTHAMPTON, OPORTUNITĂȚI DE MUNCĂ

Care oraş britanic este mai bun, după facultate?

Interviurile pentru un job: ba scurte, ba lungi, stresante sau relaxante…

TALENTUL DE A INTRA LA MUNCĂ

trimiteri-jos-4

 

Cât priveşte vestimentaţia la un interviu pentru un loc de muncă la Argos, ei bine, nu trebuie să fie ceva pretenţios, dar nici ca la piaţă. Trebuie să fii curat şi îngrijit, cu încălţămintea strălucind, îmbrăcat cu pantaloni şi o cămaşă în cazul bărbaţilor, respectiv o cămaşă şi pantaloni sau fustă în cazul femeilor.

Salută examinatorii cu un zâmbet şi o strângere de mână viguroasă, făcând totodată contact vizual cu ei şi purtându-te prietenos.

Dacă ţi se face o evaluare la locul de muncă este cu atât mai bine, pentru că nu mai bâjbâi, ci vezi exact despre ce este vorba şi ai ocazia să demonstrezi că eşti omul potrivit. Va trebui să arăţi că poţi urma nişte instrucţiuni, că poţi relaţiona eficient cu colegii şi că poţi finaliza o sarcină încadrându-te în timpul alocat ei. Munca la Argos se face în viteză, iar examinatorii pun mare preţ pe abilitatea de a lucra bine cu echipa, astfel că evaluarea la locul de muncă reprezintă cea mai bună oportunitate pe care o poţi avea pentru a demonstra că faci faţă cerinţelor job-ului.

 

Cât se câştigă la Argos?

Potrivit payscale.com, iată ce salarii medii sunt la Argos, în funcţie de postul ocupat, de locaţia locului de muncă, de vârsta şi experienţa angajatului:

 • Customer Service Advisor: £10.487 – £14.681
 • Customer Service Assistant: £10.833 – £16.380
 • Customer Service Manager: £13.845 – £34.274
 • Customer Service Team Leader: £12.444 – £22.330
 • Delivery Driver: £13.635 – £24.068
 • Demand Planer: £21.589 – £35.356
 • Junior Buyer: £16.812 – £30.866
 • Operations Manager: £13.957 – £37.254
 • Payroll Administrator: £13.902 – £19.884
 • Retail Store Manager: £17.906 – £47.131
 • Sales Advisor: £9.140 – £17.080
 • Warehouse Assistant: £10.581 – £17.436
 • Warehouse Worker: £15.816 – £26.639
 • Warehouseman – £16.358 – £28.274

Cifrele afişate mai sus reprezintă câştigul anual brut (înainte de taxe) şi sunt aproximative. Cele mai mari salarii vor fi la Londra, datorită costului de trai mai ridicat.

—————————————

Cum e să lucrezi la Argos?

 

„Ca şi angajat, ai parte de numeroase reduceri la produsele comercializate, echipele sunt dinamice, iar orele de muncă sunt flexibile, tocmai bine pentru mine, ca şi părinte al unui copil mic, dar, uneori, „target-ul” este dificil de obţinut.”

Angajat Argos, declarație pe un portal online de specialitate

 

„Companiei pare să-i pese de angajaţi, însă comunicarea în cadrul companiei este cam greoaie; ţi se dau o mulţime de sarcini stabilite aşa, pe moment, iar planificarea companiei pe termen lung nu ajunge la urechile angajaţilor decât în momentul implementării”.

Angajat care lucrează pentru Argos de mai bine de zece ani

 

„Argos încearcă să facă competiţie companiei americane, Amazon, însă sunt cu mult în urma lor. Dacă şi-ar putea digitaliza afacerea, cred că afacerea va prinde aripi. Am văzut că la locurile de muncă mai slabe din cadrul companiei oferă nişte contracte de muncă cu puţine ore de lucru pe săptămână; cel mai greu este pentru şoferii de livrări care lucrează în ture.”

Fost angajat Argos

 

„Lucrând la Collection Point, timpii morţi când ai clientul în faţă şi aştepţi produsul să vină pe banda rulantă sunt greu de suportat. Te uiţi pe pereţi, încropeşti o discuţie cu clientul despre te miri ce sau pur şi simplu te faci că ai nu-ştiu-ce treabă prin spate.”

Angajat Argos

 

„Totul e perfect – salariul, managerii, colegii. N-am de ce să mă plâng.”

Angajat Argos de aproape un an

—————————————

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , , ,

Comentarii

2 pareri la “Cum aplici pentru un job la Argos”

 1. victor Spune:

  Am lucrat in Anglia la doua warehous,Culina Stafford si New Look,picking. Acum sunt in Romania, dar stiu pretentiile la angajare, la interviul scris si cel verbal(mai ales). La cele doua interviuri, la firmele respective m-am descurcat, dar acum imi este frica. Nu stapanesc fbine limba engleza, iar dupa ultimele stiri din media, englezii au innasprit conditiile de angajare.

 2. Boitor Ovidiu Lucian Spune:

  Sunt interesat de un job ca sofer cat b.

Spune-ti si tu parerea!