Cum e copilul tău, în funcție de zodie

Articol publicat in sectiunea Horoscop pe data 3 aprilie 2015

copii_vacanta1

Berbec

Copilul Berbec este foarte activ și plin de energie. Încă de mic va dori să domine în jocurile cu ceilalți și nu numai. Extrovertit, prietenos și inteligent, copilul Berbec se face remarcat imediat ce intră într-o cameră. La grădiniță preferă să se joace cu acei copii care îl lasă pe el să conducă, alegând întotdeauna o poziție de lider. Este posibil să trebuiască să fie temperat din când în când, să aibă mai multă răbdare și să urmeze toate regulile, chiar și atunci când ar vrea să sară peste etape.

 

Taur 

Copilul Taur este foarte încăpățânat și acest lucru se vede în relațiile cu toți cei din jur, începând cu familia. Obișnuiește să facă numai ce vrea, de aceea părinții mai puțin flexibili vor avea mult de lucru cu el. Pe de altă parte, copilul Taur își dorește foarte mult să primească afecțiune și va oferi la fel de mult precum primește, însă numai persoanelor speciale din viața lui. Băiețeii Taur sunt foarte băiețoși, în timp ce fetițele Taur sunt feminine și grațioase. Se poate ca un nativ Taur să aibă o poftă de mâncare sănătoasă, încă din primii ani, uneori chiar exagerând cu dulciurile și celelalte bunătăți.

 

Gemeni 

Copilul Gemeni are o personalitate debordantă. Vesel, foarte comunicativ, prietenos și deschis spre lume, este încă din primii ani de viață un mic explorator. Orice îi poate stârni curiozitatea, deși fascinația lui pentru unul și același lucru nu durează foarte mult timp. Va vorbi mai repede decât alți copii și s-ar putea să învețe alfabetul înainte să meargă la școală. Nu pentru că ar fi obligat, ci pentru că inteligența și curiozitatea îl fac să vrea să înțeleagă și să știe cât mai multe lucruri. Uneori se poate să fie obositor, deoarece obișnuiește să vorbească până adoarme și are nevoie întotdeauna de un interlocutor.

 

Rac 

Copilul Rac este un introvertit, care cu greu poate fi citit cu adevărat. Extrem de sensibil și cu o memorie de lungă durată, copilul Rac are nevoie de un mediu familial liniștit, în care să primească multa afecțiune. Nu o va cere singur, chiar dacă are nevoie să se știe iubit ca de aer. Foarte atent cu ceea ce se întâmplă în jurul lui, va remarca detalii pe care alții nu le observă. Obișnuiește să se joace singur, deoarece în lumea lui se simte cel mai bine. Are o imaginație bogată, însă părinții trebuie să-l conecteze permanent și la lumea din exterior, pentru a contrabalansa.

 

Leu 

Copilul Leu se simte cel mai bine când este în centrul atenției. Dorește să fie respectat și admirat de cei din jur. Se poate să-și dorească cele mai moderne haine și jucării, cu care să facă paradă. În grupul de prieteni, își arogă poziția de lider pentru că nu concepe să fie condus de altcineva de vârsta lui și chiar mai mare. Atât timp cât lucrurile se desfășoară după bunul lui plac, copilul Leu este mulțumit. Dovedește încă de mic o anumită demnitate, o mândrie care îl împiedică să-și arate slăbiciunile în fața altor copii. Dacă nu plânge când suferă, este tocmai pentru a-și păstra statutul.
 

Fecioară 

Copilul Fecioară este o fire liniștită. Aproape că nici nu-ți dai seama că este și el în cameră, deoarece își vede de jocurile lui fără să-ți solicite atenția. Nu înseamnă că nu-i pasă de ceea ce se întâmplă în jurul lui, dimpotrivă: are un simț al atenției foarte bine dezvoltat, observând amănuntele și criticând acolo unde nu-i place ceva. Te va uimi cât de repede va învăța să-și strângă jucăriile și hainele, așezându-le pe fiecare la locul lor. Este un mic tipicar, căruia nu-i place haosul, mizeria și dezordinea. În ceea ce privește mesele, copilul Fecioară s-ar putea să fie foarte dificil, deoarece nu vede în mâncare nimic interesant.

 

Balanță 

Copilul Balanță este plin de viață și foarte sociabil, încă din primii ani de viață. Prietenos, inteligent și optimist, copilul Balanță este mereu cu zâmbetul pe buze. Poate fi foarte copilăros și naiv, lucru care îi face pe ceilalți să profite de bunătatea și inocența lui. Copilul Balanță oferă încrederea lui oricărei persoane pe care o întâlnește, deoarece nu obișnuiește să fie suspicios din fire. Părinții trebuie uneori să-l aducă cu picioarele pe pământ, învățându-l cum să se poarte, ce și cât să vorbească cu oamenii, în funcție de situație. Copilul Balanță este un prieten de nădejde și se bucură de multă apreciere și afecțiune din partea celor apropiați.

Scorpion 

Copilul Scorpion este curajos, corect și foarte inteligent. Are un farmec aparte care îi face pe cei din jur să-l placă fără ca el să fi făcut ceva anume. În schimb, copilul Scorpion are o voință foarte puternică și va refuza în mod repetat să accepte un „nu”. Din acest punct de vedere, disciplina trebuie făcută în mod ferm și repetat, fără a-l brusca. Micul Scorpion va trebui să înțeleagă faptul că nu poate face chiar absolut orice, mai ales atunci când nu are aprobarea părinților. De asemenea, copilul Scorpion trebuie să învețe să ierte sau, cel puțin, să treacă cu vederea, deoarece prin natura lui este un mic răzbunător. Pe de altă parte, persoanele cele mai importante din viața lui se vor bucura de încredere și afecțiune infinită din partea lui.

 

Săgetător 

Copilul Săgetător aduce bună dispoziție oriunde se află. Dacă cineva știe să se strâmbe haios, să facă glume, să gâdile și să se distreze, acela este copilul Săgetător. Optimist și comunicativ, copilul Săgetător caută instinctiv persoane la fel de deschise și de prietenoase ca el, persoane care trăiesc clipa și care îi arată afecțiune. Are nevoie de multă afecțiune și poate fi rănit ușor de o persoană severă care îi taie pofta de râs. Își dovedește talentul actoricesc de când învață primele poezii și va lua parte în mod sigur la scenetele sau piesele de teatru de la școală. Se va supune mai greu regulilor în viață și constrângerilor sociale. Adoră să călătorească, să vadă locuri și oameni noi.

 

Capricorn 

Copilul Capricorn este responsabil și serios în tot ceea ce face. Nu are un simț al umorului foarte dezvoltat, însă își formează de mic principii după care se ghidează. Părinții unui copil Capricorn nu trebuie să-și facă griji de școală sau să-l controleze la teme. Cel mic își va face lecțiile cu seriozitate și abia pe urmă se va gândi la joacă. Timid și închis în el, își face cu greu prieteni, iar pe aceștia îi poți număra pe degete. Preferă să-și petreacă timpul singur sau alături de oameni în care are absolută încredere. Prin natura lui, este o ființă bănuitoare, așa că nu vorbește prea mult.
 

Vărsător 

Copilul Vărsător este foarte schimbător. Când liniștit, prietenos și relaxat, când agitat, nervos, încăpățânat și în ofensivă. De la părinți la bunici, educatori, vecini și cunoștințe, nimeni nu va ști cum să reacționeze în fața acestui copil plin de contradicții. Au nevoie să fie temperați și aduși cu picioarele pe pământ, deoarece sunt niște visători capabili să se rupă complet de realitate. Însă nu trebuie să li se impună o schimbare, ci să li se ofere timp să digere noi informații. Prin natura lor, Vărsătorii au un bun simț care îi ajută să se orienteze corect. Prietenoși și sociabili, se poate ca alții să profite de naivitatea lor.

 

Pești

Copilul Pești tinde să trăiască într-o lume imaginară, de basm. Este fascinat de povești și se bucură de tot ceea ce îi stârnește imaginația: o cameră frumos decorată, o poveste citită de părinți, un spectacol la teatrul de păpuși, un parc de distracții pentru copii etc. Are nevoie să primească atenție și afecțiune din partea familiei. Când părinții încearcă să-i stabilească un program, se vor lovi de o încăpățânare de neclintit. Nimeni și nimic nu-l pot face pe un copil Pește să accepte o rutină zilnică, deoarece este ceva ce se opune complet naturii lui.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!