Cum e șeful, în funcție de zodie

Articol publicat in sectiunea Horoscop pe data 20 noiembrie 2015

boss

 

Berbec

Nativul Berbec se simte atras de domeniile mai puțin exploatate, care necesită curaj și inițiativă, îl atrage tot ce înseamnă noutate și provocare, pentru că astfel de lucruri îi permit să-și dovedească măiestria și spiritul competitiv. În poziție de șef, își asumă rol de precursor, de deschizător de drumuri, antrenându-i pe angajați în proiectul în cauză și motivându-i să acționeze, chiar dacă drumul este presărat cu o mulțime de necunoscute.

Șeful Berbec vizualizează clar scopul final și trece la atac, fără să-și bată capul cu detaliile. Pe acestea le lasă în seama subalternilor săi, deoarece nu are răbdare să analizeze toate aspectele unei situații, bazându-se mai degrabă pe intuiție. De la oamenii săi se așteaptă să primească ascultare absolută. Are un simț al onoarei foarte bine dezvoltat. Persoanele care lucrează sub tutela lui trebuie să fie la fel de dedicate companiei precum este și el. Dacă dai tot ce ai mai bun din tine, poți să parcurgi treptele ierarhice cu rapiditate, dar să te prăbușești de acolo la fel de ușor, dacă l-ai dezamăgit pe șeful Berbec.

 

Taur

Șeful Taur este unul dintre cei mai severi din întreg zodiacul. Nativul Taur este atras de domeniile legate de pământ, alimentație sau artă. Din cauza firii sale molcome și a calmului său aproape imperturbabil, subalternii o pot judeca greșit pe această ființă feroce. În primul rând, calmul și răbdarea Taurului sunt de-o seninătate tropicală până izbucnește vulcanul și face prăpăd în jur. Și pentru că obișnuiește să fie stabil, păstrându-și același loc de muncă ani la rând, sunt puține șanse să scapi de el așa ușor. Pe de altă parte, poți evita astfel de scene. Taurul ține mult la bunul simț și este de obicei o persoană tăcută, care nu agreează deloc scenele.

Șeful Taur își construiește încet și sigur poziția sa profesională, iar dacă are propria afacere, este capabil să înceapă de la zero, punând cărămidă peste cărămidă, cu răbdare și perseverență. Are o putere de muncă uriașă și este în stare să doarmă nopțile la serviciu sau să renunțe la vacanțe, dacă are în derulare o afacere importantă. Pe cât de mult își testează propriile limite, pe atât de mult își exploatează și subalternii. Aceștia vor ajunge să dea tot ce au mai bun din ei, evoluând permanent. O calitate pe care o are șeful Taur o reprezintă loialitatea față de cei care nu l-au dezamăgit.

 

Gemeni

Șeful Gemeni se descurcă magistral pe o poziție care necesită expunerea ideilor, principiilor și lucrurilor abstracte. Este extrem de eficient când trebuie să explice celorlalți o nouă procedură, un nou mod de execuție, când redactează rapoarte sau se ocupă cu menținerea și îmbunătățirea contactelor între diverse servicii. În aceste arii, subalternii săi au ce să învețe de la el. De aceea, o poziție de middle management i se potrivește mănușă.

Atât timp cât activează într-un mediu în permanență nou, în permanentă mișcare, totul merge bine. Detaliile vor fi lăsate pe seama subalternilor, deoarece șeful Gemeni este în general preocupat de imaginea de ansamblu. Își face propriul orar, care poate părea cel puțin bizar celor din jur, iar orele suplimentare nu i se potrivesc. Cel puțin nu staționând în unul și același loc. Pe cât de imense îi sunt imaginația și elocvența, pe atât de limitată îi este puterea de muncă. Nu rezistă la nesfârșit făcând același lucru, mai ales dacă este vorba despre un efort foarte mare.

 

Rac

Nativul Rac ajuns într-o poziție de conducere obișnuiește să muncească mult, păstrând același ritm. Îi place succesul și este perseverent în ceea ce face. Calm și tăcut de obicei, nu-și manifestă personalitatea într-un mod șocant, care să-l scoată în evidență într-un fel sau altul. Își alege oamenii cu care poate lucra în direcția pe care o dorește, oameni dispuși să se supună unor reguli stricte și dornici să depună eforturi mari, atunci când este cazul. De aceea, se dedică meseriei sale, folosindu-se de capacitățile sale, vizibile mai mult în viața sa personală: intuiește firea oamenilor, aptitudinile acestora, dificultățile și nevoile lor. Este în stare să recompenseze pe măsură o realizare majoră, dar și să sancționeze, acolo unde este cazul.

Are un mod de gândire practic, rezultatul final fiind pentru el cel mai important. Se întâmplă uneori să pară visător sau în lumea lui, cu idealuri care par greu de atins. Cu toate acestea, Racul își surprinde cunoscuții când își îndeplinește aceste vise, deoarece au o bază solidă, de la care începe să construiască încet și sigur. Racul pune mare preț pe familie și casă, dar are nevoie, pentru a se simți împlinit, de o activitate profesională satisfăcătoare.

 

Leu

Nativul Leu este cel mai avantajat semn zodiacal din punct de vedere al ascensiunii profesionale. Încă din primii ani ai tinereții, Leul știe în ce domeniu vrea să se dezvolte. Una dintre calitățile lui esențiale este aceea că știe să profite de circumstanțe, nelăsând niciodată o șansă să treacă pe lângă el. O a doua calitate, care îi întregește portretul de șef, este că își dorește să conducă și reușește să-și impună viziunea. Organizează echipa și își canalizează atenția pe realizarea unui plan, urmând ca de detalii și de munca mecanică să se ocupe alții. Pentru că detestă mediocritatea, își exploatează angajații, scoțând din ei tot ce au mai bun de oferit, dar și epuizându-i. Muncește la fel de mult pe cât pretinde de la alții.

Generos și creativ uneori, tinde să-și aroge meritele pentru reușite care au fost posibile grație unei idei geniale aparținând grupului sau unei alte persoane. Are nevoie să fie primul în toate, dar nu înseamnă că nu-și recompensează cei mai buni subordonați. Fermecător și extrem de curios, dă uneori sfaturi nedorite și pune întrebări despre viața personală a angajaților. Îl enervează să aibă cineva secrete față de el. Angajatul trebuie să fie diplomat când îl abordează, însă un șef Leu este adesea tăios, dacă-l nemulțumești.

 

Fecioară

Nativul Fecioară este imaginea cea mai fidelă a responsabilității și profesionalismului. Puține semne zodiacale au o conștiință profesională mai puternic dezvoltată decât Fecioara. Această calitate se face remarcată întotdeauna, dar nu îi aduce nativului rolul de șef, neapărat. Fecioara este mai degrabă profesionistul care stă în spatele cortinei, decât omul de pe scenă, dirijând totul din umbră, perfecționând detaliile și contribuind la binele companiei. Dacă ajunge totuși într-o poziție de vârf, o face în special în domeniile în care cercetarea, știința, activitatea profesională, organizarea și detaliile sunt foarte importante.

Șeful Fecioară este un om aparent rece, dar corect cu subordonații lui. Adesea ascunde o suferință sau o singurătate greu de sesizat. Descurajează manifestările sentimentale, implicit relațiile de prietenie sau de dragoste în cadrul profesional. Nu-i place să i se aducă reproșuri, dar își va manifesta spiritul critic asupra angajaților. Se așteaptă să fie sprijinit în planurile sale și să aibă respectul oamenilor cu care lucrează. Cea mai mare greșeală este să încerci să-l păcălești sau să-l minți pe șeful tău Fecioară. Deoarece este profund atent cu detaliile, are nevoie de cineva care să-i reamintească imaginea de ansamblu. Nimeni nu este mai capabil decât o Fecioară să facă din haos ceva funcțional, oricât de mari erau greșelile înainte.

 

Balanță

Șeful Balanță se descurcă cel mai bine în domenii legate de comunicare și mediere. Intuiește momentul când trebuie să devină un factor de unitate în echipă și își temperează subalternii, dar nu se impune total, în maniera Berbecului sau Leului. Suplu în modul de a acționa, ordinele sale sunt totuși ascultate. Excelează în acțiunile care implică colaborări și parteneriate, deoarece are un talent înnăscut pentru aducerea laolaltă a două elemente (oameni, idei etc.). Muncește într-un ritm regulat, își va amenaja cu gust biroul, dar nu se va culca la serviciu.

Oferă posibilitatea angajaților să inițieze un proiect, pentru ca în final el să se ocupe cu finalizarea acestuia, ajustându-l și adaptându-l nevoilor finale. Se pricepe să integreze un element nou creat într-un tot general. În echipă menține un anumit echilibru, arătându-se binevoitor față de angajați și semnalându-le greșelile, atunci când se produc. Obișnuiește să ceară părerea subalternilor, pentru a avea o imagine de ansamblu cât mai autentică și pentru că îi place să fie corect. Reușește să câștige încrederea oamenilor cu care lucrează și nu le trădează această încredere. În dezbateri își demonstrează potențialul, având argumente puternice. Uneori inteligenței îi adaugă farmecul personal, de care este perfect conștient. Cu aceste două arme, șeful Balanță își convinge interlocutorii.

 

Scorpion

Scorpionul reușește să ajungă într-o poziție de vârf, deoarece simte dintotdeauna nevoia de putere. Dorința sa de a lupta îl duce până într-acolo încât provoacă evenimentele, atrăgându-și norocul sau forțând soarta. Are o ambiție puternică și atitudinea sa de cuceritor sunt suficiente pentru a-l ajuta să urce într-o poziție ierarhică. Din acest punct de vedere, este un adversar de temut. Pe de altă parte, tinde să acționeze izolat, independent. Nu se simte atras deloc de munca în echipă. Compania în care activează trebuie să-i fie recunoscătoare, deoarece șeful Scorpion este capabil să rezolve cea mai complexă și mai dificilă situație. Nicio problemă nu este îndeajuns de gravă pentru a nu-i găsi o soluție.

Posedă un al șaselea simț, prin care reușește să-și cunoască subordonații în cele mai mici și mai intime detalii. Nu este chip să ascunzi ceva de el. Nici nu ar trebui, pentru că șeful Scorpion este un om suspicios, uneori nemotivat. Tinde să vadă comploturi sau intenții rele acolo unde este o simplă discuție despre vreme. Subordonatul nu trebuie să încerce niciodată să-l depășească. Loialitatea, ascultarea și o atitudine echilibrată sunt cerințe majore pentru angajații săi. Șeful Scorpion descurajează manifestările emoționale, excepție făcând poate distrugerea adversarilor companiei.

 

Săgetător

Dacă șeful tău este un Săgetător, ai de-a face cu o persoană democrată, independentă și autentică. Nativul Săgetător își asumă rolul de lider în măsura în care această poziție nu-i răpește libertatea de mișcare și nu-l obligă să adopte conduite artificiale. Iubește libertatea și este un mare amator de călătorii. Astfel încât are grijă să-și elibereze programul pentru o vacanță și va acorda angajaților săi același număr de zile libere. Este un om corect. Și generos chiar. Îți poate da un avans chiar și atunci când ai pierdut prostește niște bani. Nu judecă niciodată slăbiciunile umane, cu toții greșim și viața ta personală, orice secrete ar ascunde, nu-i va strica părerea despre tine. Trebuie doar să-i fii loial.

Șeful Săgetător are o gândire creativă, aptă pentru planurile mărețe. Obișnuiește să adopte metode logice de lucru și reușește să-și argumenteze magistral ideile. În poziție de lider, probabil că are deja o educație aleasă sau cel puțin dă această senzație. Deși sincer și dezinhibat, uneori franchețea lui rănește angajații. Este lipsit de tact, dar își cere scuze imediat. În schimb, nu-i place să-i faci reproșuri. Are nevoie de oameni care să-i împrospăteze viziunea, deoarece se plictisește repede și dacă intră în rutină nu mai dă același randament.

 

Capricorn

Dacă șeful tău este Capricorn, atunci el este cel care vine primul și pleacă ultimul, deoarece o bună parte a vieții sale se învârte în jurul activității profesionale. Serios, integru și dedicat, reușește să-și clădească propria afacere în mulți ani, pornind de la zero și crescând încet, dar sigur. Nimeni nu rezistă mai bine decât el în cele mai aspre condiții, nimeni nu se acomodează mai ușor cu monotonia și nici nu se teme mai puțin de primejdii. Perseverent, răbdător și cu o puternică conștiință profesională, șeful Capricorn este un foarte bun organizator. Obișnuiește să adopte o ținută sobră, vorbește puțin, clar, concis, arareori ridicând vocea.

Biroul său este practic casa lui și îl amenajează în așa fel încât să aibă și haine curate de schimb și liniște, pentru că îi place să lucreze izolat, nu în gălăgie. Rolul de lider cu relații puternice, într-o lume influentă și plină de secrete, i se potrivește mănușă. De la el nu scoți niciun secret și de știut, știe multe. Este corect și distant cu subalternii, dar nu reușește să le insufle devotamentul pentru companie, pe care el însuși îl resimte profund totuși. Nu știe să seducă, dar este disciplinat și generos cu cine merită. Își ajută angajații la nevoie. Apreciază la aceștia ținuta corectă, aspectul curat, decent și îngrijit. Îi plac oamenii eficienți, care nu se vaită de greutatea responsabilităților. Dacă cineva pierde vremea la serviciu sau se folosește de resursele companiei într-un mod personal, este aspru sancționat de șeful Capricorn.

 

Vărsător

Într-o primă fază, trebuie spus că nativul Vărsător nu are vocație de lider și, prin urmare, nu-și articulează viața profesională în sensul atingerii unei astfel de poziții. Are alte aspirații, care nu se regăsesc în ședințele manageriale, în deciziile majore sau în ordinele față de subalterni. Dacă însă ajunge șef, își asumă această ipostază deoarece are un puternic simț al responsabilității. Face în așa fel încât să găsească în noul job o modalitate prin care să-și aducă contribuția la societate, lucru extrem de important pentru orice Vărsător. Banii pe care-i oferă angajaților sunt exact atâția cât aceștia merită, nu este nici generos, nici zgârcit.

Nativul este un bun comunicator, un pasionat de tehnologie și un fin psiholog. Îi ia foarte puțin să-și dea seama cu cine are de-a face. Cere de la subalterni onestitate și calitate. Nu-l interesează viața lor personală, decât sub formă de curiozitate. Cea mai mare greșeală pe care o poate face un angajat este să-și mintă șeful Vărsător sau să se complacă în mediocritate. Vărsătorul adoră să-și împărtășească experiența și obișnuiește să explice, mai degrabă decât să dea ordine. Are idei bune, pe care le raționalizează, aducându-le din lumea abstractă în cea concretă. Este un șef imprevizibil, care poate aduce schimbări de ultimă oră, așteptându-se ca acestea să fie luate în considerare.

 

Pești

Nativul Pești nu-și caută împlinirea în viață construind imperii, nici dobândind o putere nemăsurată. Sufletul său sensibil este mult prea acaparat de lumea viselor, a supranaturalului, a psihicului și a energiilor de dincolo de puterea noastră de înțelegere. În domeniul artistic își dezvăluie adevărata sa natură, iar dacă ajunge totuși într-o poziție superioară, devine magistral, ca de exemplu în lumea cinematografiei, a muzicii, în turism sau în orice alt domeniu asemănător. Șeful Pești este un foarte bun comunicator și acționează de obicei într-un mod intuitiv.

Este perfect conștient de lipsurile sale, de incapacitatea de a respecta un program strict, organizat și ordonat, de dezinteresul lui pentru un post prea responsabil. Astfel încât se înconjoară de persoane pragmatice, care rezolvă treburile legate de bani și celelalte detalii neplăcute nativului. Dacă găsește o meserie mulată pe personalitatea lui, atunci își aduce contribuția cu cel mai sincer devotament. Adesea, șeful Pești este plecat în călătorii, adoră să călătorească. Și tot adesea intuiește necazul unui angajat, chiar dacă acesta nu vorbește nimănui despre viața sa personală. Șeful Pești poate fi un bun psiholog, plin de compasiune și capabil să-și optimizeze angajații.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!