Cum ies miliardarii în lume

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 23 iulie 2015

abramovich-james stunt

Marii bogătaşi trăiesc într-o lume a lor, necunoscută şi neînţeleasă de mulţi dintre noi. Unora le place anonimatul, iar alţii se hrănesc din privirile curioase, pline de invidie, ale trecătorilor. Iar în Marea Britanie sunt câţiva miliardari…

 

Roman Abramovich, la plimbare printr-un sătuc din Scoţia

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea, miliardarul rus Roman Abramovich, a surprins localnicii dintr-un sătuc izolat din Scoţia, când acesta a ieşit la o plimbare cu căţeluşul său, rasa Corgi, înconjurat de cinci grei, care îi asigurau paza personală.

În presa britanică au apărut câteva fotografii cu oligarhul rus plimbându-se în satul Lochranza, cu o populaţie de numai 250 de persoane. Cu puţin timp înainte, Abramovich fusese văzut cum a plecat de pe superyacht-ul său de £500 de milioane, până nu demult cel mai mare yacht din lume, cu o şalupă, cu direcţia insulei Arran, aflată aproape de ţărmul scoţian.

Miliardarul de 48 de ani, a cărui rezidenţă principală, cu 15 dormitoare, se găseşte în vestul Londrei, se afla zilele trecute într-un tur al Scoţiei, la bordul yacht-ului său lung de 163 de metri, Eclipse.

Abramovich purta nişte adidaşi de £60, marca Nike şi un hanorac cu marca Eclipse, iar privitorii se arătau surprinşi că-l văd pe unul din cei mai bogaţi oameni ai lumii la plimbare pe insula scoţiană.

Un localnic a zis: „Se pare că se simte bine aici. Este foarte calm şi simpatic şi foarte amabil cu toţi cei care vorbesc cu el. Aici panorama este absolut fenomenală şi toată lumea este relaxată şi prietenoasă, astfel că nu-i de mirare că vine aici.”

 

Miliardar la cumpărături

James Stunt are nevoie de un anturaj de mai multe vehicule care să-l acompanieze atunci când merge să-şi cumpere picturile scumpe de la casa de licitaţii Sotheby’s, printre care şi două Rolls Royce-uri în valoare de cel puţin £285.000 fiecare.

Zilele trecute, art dealer-ul de 28 de ani a fost fotografiat pe Bond Street, înconjurat de o armată de gărzi de corp şi angajaţi care purtau picturile proaspăt achiziţionate.

Stunt are o avere în valoare de 5,5 miliarde de dolari şi este căsătorit cu Petra, fata magnatului britanic Bernie Ecclestone, directorul de la Formula One Group.

Dar extravaganţa cu care acestuia îi place să se înconjoare îi pare total inutilă socrului acestuia, care a declarat că i-a spus cu câteva săptămâni în urmă, când l-a văzut în oraş: „Eşti un nemernic sclipitor! De ce conduci o asemenea maşină?”, la care Stunt a răspuns cu mândrie că maşina este unicat în toată lumea. Ecclestone, de 83 de ani, l-a zdruncinat în continuare pe ginerele său: „Dacă cineva ar vrea să te ucidă, ceea ce nu e cazul, tipii ăştia (gărzile de corp) care îţi conduc maşinile n-o să te poată ajuta!”

James Stunt s-a îmbogăţit din jocuri de noroc, artă, minerit şi din industria de shipping transcontinentală, fiind cunoscut şi ca un magnat al aurului.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!