Cum ne îmbrăcăm la interviul de angajare

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 18 martie 2016

cum ne imbracam la un interviu pentru job1În cazul unui interviu de angajare expresia „Prima impresie contează” se aplică mai mult ca niciodată. Felul în care arătați, modul în care gesticulați, cum v-ați aranjat părul sau cum v-ați aplicat machiajul (în cazul doamnelor și domnișoarelor) cântăresc foarte mult în ochii reprezentantului de la resurse umane.

Totodată, este deosebit de important să alegeți vestimentația corectă pentru această situație. În realizarea ținutei trebuie să țineți cont de câteva criterii cum ar fi: decența, bunul-gust, simțul măsurii și, în ultimul rând, creativitatea (dacă discutăm de un job la o agenție de publicitate. În cazul mediului bancar, originalitatea iese clar din discuție).

Job în vânzări

În cazul în care locul de muncă la care aspirați este ca reprezentant vânzări, este preferabil să alegeți ținute clasice, nu foarte elegante, în culori neutre. Nu uitați că va trebui să vindeți, deci să convingeți. Iar pentru a avea rezultate bune, credibilitatea este un factor cheie.

Femeile pot alege o pereche de pantaloni până, la care adaugă o bluză simplă (potrivită în special pentru doamne) sau un tricou fără imprimeuri, într-o nuanță ștearsă (în cazul domnișoarelor). Pentru un plus de credibilitate/seriozitate, alegeți să purtați un sacou. Accesoriile nu trebuie să lipsească, însă acestea trebuie să fie discrete.

Bărbații pot purta o pereche de pantaloni din stofă sau de blugi negri, kaki ori bleumarin. Sacoul, ca și în cazul femeilor, face impresie bună. Dacă nu doriți să arătați scrobit, puteți opta pentru un pulover en coeur sau pentru un tricou clasic, simplu, în locul cămășii.

În domeniul bancar

Dacă vă pregătiți discursul pentru un job la bancă, ținuta este deosebit de importantă. În acest mediu nu sunt acceptate tricourile, jeanșii, bluzele decoltate sau cu un umăr lăsat ori fustele scurte și foarte scurte.

Costumul este cel mai potrivit, însă trebuie să fie casual-elegant, și nu cu țesătură strălucitoare. Așadar, dacă aveați de gând să puneți pe voi costumul de la nunta fratelui, nu o faceți: trebuie să fiți serios, elegant. Nu trebuie să ieșiți în evidență cu nimic. Cămașa bine călcată trebuie băgată în pantaloni.

Accesoriile la bărbat sunt strict interzise. Singurul obiect admis este ceasul, care trebuie să fie casual-elegant. La femei accesorizarea este minimă. Cerceii candelabru nu sunt potriviți, nici colierele oversized. Totodată, mâinile trebuie să arate perfect, nuanțele lacului de unghii trebuie să fie pastelate, iar părul prins în coadă sau în coc. Părul desprins este simbol al sexualității, factor total reprimat în mediul bancar.

Dacă aspirați la un job în presă

Dacă munca de jurnalist vă pasionează, aflați că vestimentația potrivită la un interviu de angajare depinde de notorietatea și specificul revistei/ziarului. Dacă discutăm de o revistă de lifestyle, atunci aveți ceva mai multă mână liberă.

Femeile pot face o declarație de stil, în cazul în care vorbim de secțiunea de modă. Important de reținut este că atunci când vrei să fii originală, poți greși flagrant. Dacă nu stăpâniți foarte bine arta vestimentației, renunțați la accesorizarea excesivă și la mixul de culori tari. Nu uitați: Less in More!

De preferat este ținuta formată din piese clasice (sacouri de inspirație masculină, tricoul alb alături de jeanși skinny, topuri în pasteluri, pantofi cu toc mediu, ușor gros). Puteți personaliza outfitul cu accesorii pe măsură dacă doriți să arătați că știți cu ce se mănâncă moda: o eșarfă colorată prinsă în jurul gâtului, un colier supradimensionat aplicat întotdeauna peste un tricou simplu la baza gâtului sau o curea subțire animal print.

Nonconformiștii de la departamentul de creație publicitară

Dacă vă pasionează publicitatea, atunci sunteți un noros. Ținutele nonconformiste, originale reprezintă o mică mostră a ceea ce ar putea ieși din mâinile dumneavoastră pe viitor. De aceea, asigurați-vă că nu întreceți măsura. Este preferabil să fiți creativ, dar nu sorcovă! Pentru a vă asigura că nu greșiți, optați pentru un accesoriu ieșit din comun și lăsați hainele să fie cât mai simple. Totuși, dacă insistați să impresionați prin stilul dumneavoastră, aveți grijă la melange-ul de texturi, imprimeuri și volume. De exemplu, nu purtați mai mult de un element animal print.

Indiferent de specificul jobului la care aplicați, este important să aveți părul proaspăt spălat, să purtați un parfum discret, machiajul să fie la fel de discret, iar mâinile să arate îngrijit.

Pentru a evita orice fel de greșeală vestimentară, înainte de întâlnirea propriu-zisă întrebați dacă există un dress code. Acest detaliu vă va ajuta să luați cele mai bune decizii pentru a face o bună primă impresie!

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!