Cum ne îmbrăcăm la picnic sau la grătar

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 29 iulie 2016

picnic in familie3Organizarea unui picnic sau a unui grătar reprezintă una din cele mai la îndemână soluții pentru a te relaxa, pentru a te distra alături de prieteni. De cele mai multe ori acțiunea se desfășoară în natură: la pădure, în curte, lângă un lac, la munte.

Pe lângă pregătirea fripturilor, a mititeilor, a frigăruilor, un grătar înseamnă bună-dispoziție, puțin fotbal, niscaiva volei, cărți de joc, poate chiar pescuit și alte activități fizice care implică mișcare. Așadar, cuvântul cheie este comoditatea.

Dacă este răcoare, femeile pot alege un trening din bumbac, lejer pentru a se putea mișca în voie. Evident, încălțările trebuie să fie cu talpă joasă: adidași sau teniși. Tocurile și platformele sunt interzise. Nu ne îndoim de calitățile tale de a merge cu tocuri prin iarbă, însă riști să fii penibilă și desprinsă din peisaj.

Accesorizarea la picnic

Părul trebuie prins într-un ponytail sau într-un coc. Pletele în vânt, oricât de frumos ar arăta, nu vor face decât să te incomodeze, să îți acopere fața sau să ajungă în mâncare. Un batic sau o eșarfă colorată ți-ar înfrumuseța coafura într-o clipită. Dacă ești o sportivă declarată, atunci poți opta pentru o șapcă.

Accesorizarea trebuie să fie minimă: un lănțișor discret, cercei de dimensiuni mici și fără brățări. Nu ai vrea să le agăți sau le rupi în timp ce joci volei. Totodată, la picnic sunt interzise topurile din mătase, elegante sau, și mai rău, rochiile. Cea mai bună soluție este tricoul din bumbac într-o culoare veselă și o pereche de pantaloni de trening sau unii scurți dacă vremea îți permite.

Ține minte că există riscul să îți pătezi hainele cu muștar, sos, ketchup, verdeață sau pământ. De aceea, este indicat să nu investești foarte mult într-un outfit potrivit de grătar. În general, există în garderoba fiecărei femei piese vestimentare care pot fi purtate în acest scop.

Protejează-te de razele soarelui

Pentru a te apăra de soare, ai grijă să porți ochelari cu factor de protecție și să îți acoperi capul cu o șapcă, un batic sau o pălărie. Totodată, asigură-te că din geantă nu îți lipsește crema cu factor de protecție ridicat.

Că tot veni vorba de genți, cea pe care o folosești la plajă este o soluție la îndemână în caz că nu ai altă opțiune. Aceasta trebuie să fie din material textil sau rafie, încăpătoare și foarte practică. O alternativă mai puțin feminină este rucsacul.

Dacă unele femei reușesc să stea deoparte când vine vorba de sporturi în mijlocul unui luminiș, nu putem spune același lucru despre bărbați. Pasionați de fotbal, pescuit, tenis cu piciorul, reprezentanții sexului masculin nu se vor da în lături de la sport.

Ideali pentru mișcare sunt pantofii sport, așa-numiții adidași, sau tenișii. Pentru a lăsa corpul să respire și pentru a se putea mișca în voie, tricourile din bumbac reprezintă cea mai bună alegere. Evitați țesăturile sintetice chiar și în cazul pantalonilor scurți. Cei puși pe treabă pot veni echipați cu jambiere.

Deși jeanșii sunt practici, este de preferat să alegi o pereche de pantaloni special creați pentru activitățile fizice. Același lucru este valabil și în cazul doamnelor și domnișoarelor.

Bagajul de picnic

Din bagajul de picnic nu trebuie să lipsească cărțile de joc, mingiile de fotbal, de volei, paletele de tenis sau de badminton și alte jocuri de grup precum monopoly. Totodată, asigurați-vă că aveți suficiente paturi pentru toată lumea. Artileria grea mai trebuie să cuprindă o ladă frigorifică sau pungi termoizolante (pentru a păstra la răcoare carnea și băuturile), răcoritoarele și celebra bere, fripturile, muștarul, ketchupul și buna dispoziție în cantități mari.

Și poate cel mai important lucru: adunați gunoaiele rămase în saci menajeri și duceți-le unde le este locul. Este total lipsit de bun-simț să lași în urma ta resturi de mâncare, pungi, peturi, șervețele și alte reziduuri.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!