Cum ne îmbrăcăm la teatru

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 22 aprilie 2016

moda_cum ne imbracam la teatruDeși în ultimii ani hainele cu care ne îmbrăcăm pentru o piesă de teatru și-au pierdut din prețiozitate, ținuta pentru această ocazie continuă să fie una specială. Doar așa putem păstra puțin din farmecul vremurilor de altădată, a unor timpuri în care eticheta juca un rol esențial în conduita indivizilor.

De aceea, milităm pentru outfituri elegante, șic, în detrimentul celor mult prea casual, ba chiar insipide. Amintiți-vă numai zâmbetul pe care îl aveți pe buze atunci când aveți în fața ochilor o doamnă în vârstă care își aranjează atent pălăria și își scoate mănușile brodate purtate pe timp de vară. Este o imagine de milioane!

Evident că ar fi exagerat să reproduceți întru totul acele ținute, însă puteți să le adaptați timpurilor actuale, păstrând câteva elemente atât cât să nu păreți din alt decor.

Rochia, cea mai sigură alegere

Doamnele și domnișoarele pot alege feminitatea unei rochii midi din dantelă sau mătase, peste care pot așeza un sacou într-o culoare neutră pentru a estompa puțin eleganța piesei principale din ținută. Pantofii trebuie să fie neapărat cu toc, ideal stiletto. Părul poate fi prins într-un coc clasic sau lăsat pe umeri, în bucle lejere.

În ciuda faptului că vorbim de un eveniment de artă, machiajul trebuie să pună accent fie pe buze, fie pe ochi. Niciodată pe ambele componente ale feței. Nu am vrea să facem concurență actorilor. O rețetă care nu dă niciodată greș este rujul roșu pentru buze, în timp ce ochii sunt discreți machiați cu mascara.

Pentru o seară la teatru puteți să alegeți o poșetă plic, în culori puternice sau, mai sigur, pe negru. Accesoriile pot fi extravagante, însă mare grijă la exagerări. Alegeți să puneți accent pe o singură parte a corpului: dacă cerceii sunt stil candelabru, colierul trebuie să fie mai discret. Puteți forța nota cu un inel supradimensionat, dar nu alături de o brățară oversized.

Pantalonii eleganți, o soluție la îndemână

Dacă în rochie nu vă simțiți confortabil, pantalonii din stofă, eleganți, reprezintă o opțiune. Croiala și culoarea trebuie să fie simple. Fără ținte, strasuri și alte detalii de discotecă. Pentru un plus de rafinament, în partea de sus ideală este o cămașă victoriană, cu un guler studiat, în care volanele vin în valuri. Este o piesă de rezistență, desprinsă din piesele de teatru sau din filmele de epocă. Dacă volanele nu vă sunt pe plac, puteți alege un model care se încheie peste ultimul nasture cu o fundă.

Pantofii cu toc sunt obligatorii. În cazul acestor modele de cămăși, puteți renunța la colier. În schimb cerceii prețioși, cu pietre sunt ideali. Asortați-i cu un inel cu piatră de dimensiuni mari. Pentru cele mai curajoase dintre voi, pălăria rotundă, din fetru, cu boruri scurte vă va scoate din anonimat. Dacă totuși vi se pare prea mult, vă puteți accesoriza podoada capilară cu o bentiță cu o fundă din satin sau dantelă.

Interzis!

Deși în zilele noastre nimeni nu vă va arăta cu degetul dacă vă duceți la teatru în pantaloni scurți sau în papuci de vară, este de preferat să evitați această ținută mult prea „de casă”. O piesă de teatru înseamnă artă, înseamnă cultură, iar un asemenea outfit ar reprezenta o jignire la adresa acestui mediu artistic de valoare.

Bărbații… la teatru

Bărbații care nu pot renunța la jeanși pot păstra aparențele cu ajutorul unei cămăși bine călcate, business-elegante. Dacă vremea vă permite, puteți pune deasupra un sacou. Pantofii trebuie să fie eleganți. Deși tenișii sau adidașii reprezintă o soluție mai practică, vizionarea unei piese de teatru trebuie făcută păstrând eticheta.

În situația în care domnii aleg pantalonii de stofă, dar s-ar simți inconfortabil să pună în partea de sus o cămașă atent aranjată, ținută poate fi salvată cu un pulover en coeur sau cu un tricou simplu peste care puneți un sacou.

În loc de final, menționăm că un bărbat la costum, pășind pe treptele unui teatru va trezi interesul tuturor doamnelor și domnișoarelor care înțeleg importanța unei astfel de ținute la un astfel de eveniment.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!