Cum ne testăm plămânii acasă

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 26 iunie 2015

Autoexaminarea este foarte importantă și te ajută să îți dai seama dacă trebuie să mergi la medic. Vezi cum îți poți testa acasă capacitatea plămânilor.

Unul dintre cele mai simple teste pe care le poți face acasă îți spune dacă ai suficientă putere în plămâni. Aprinde un chibrit și ține-l la aproximativ 15 cm distanță de gură și încearcă să îl stingi. Dacă nu poți, înseamnă că plămânii tăi nu sunt suficient de sănătoși și trebuie să vezi un medic.

 

Alte semne că ai plămânii bolnavi

Sunt și alte simptome care te anunță că ai plămânii bolnavi. O tuse cronică, care durează mai mult de trei săptămâni, îți spune că ceva este în neregulă cu sistemul respirator. Dificultățile de respirație sunt normale după exerciții fizice, însă dacă observi că nu îți trec în stare de repaus, nu este normal și ar trebui să mergi la medic. Producția de mucus este un răspuns al aparatului respirator la iritanți sau agenți infecțioși, iar dacă durează mai mult de o lună, s-ar putea să suferi de o boală de plămâni.

Respirația șuierătoare semnalează un blocaj pe căile respiratorii și nu ar trebui ignorată. Atunci când tușești cu sânge, este indicat să ceri ajutor medical de urgență. Și durerea în piept, care durează mai mult de o lună, este un semnal de alarmă și poate anunța o boală de plămâni.

Afecțiunile pulmonare sunt foarte răspândite în întreaga lume și trebuie tratate cu maximă seriozitate. Mergi periodic la medic și vei preveni apariția lor.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!