Cum a pierdut Vasluiul jucătorii

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 12 mai 2014

Transferurile care se făceau către şi din Moldova urcau FC Vaslui în top 3 al celor mai scumpe echipe din Liga I. Ironia sorții a făcut ca, după trei ani, vasluienii să ajungă în colaps. În prezent, formația din Moldova se confruntă cu grave probleme financiare. Clubul nu mai are nicio şansă să primească licenţa pentru sezonul viitor, ANAF a pus sechestru pe conturi şi jucători, iar în decurs de câteva săptămâni,  vasluienii au pierdut jucători importanţi din prima garnitură.

Jucătorii de care FC Vaslui s-a despărţit din cauza problemelor financiare ar fi putut asigura ușor bugetul pe sezonul viitor, asta dacă moldovenii le-ar fi achitat restanţele salariale (600.000 de euro) şi ar fi obţinut licenţa. Conform trasfermarkt.de, vasluienii au pierdut, până acum gratis, jucători în valoare de 4,5 milioane de euro. Este vorba despre Piotr Celeban, a cărui cotă este de 2 milioane de euro, Vytautas Cerniauskas, cotat la 1,1 milioane de euro, şi Caue Cecilio da Silva, cotat la 1,4 milioane de euro. O eventuală vânzare a lor n-ar fi ajuns chiar la aceste sume, însă şi dacă ar fi încasat 75% din cât valorează pe transfermarkt, bugetul vasluienilor ar fi fost asigurat.

Un alt jucător care poate părăsi FC Vaslui este Liviu Antal, cotat pe acelaşi site la 2,2 milioane de euro. Pe drepturile federative ale lui Antal s-a pus sechestru de către ANAF, iar mijlocaşul a depus deja un memoriu pentru a deveni jucător liber de contract.

Din nefericire, lucrurile nu stau deloc bine, iar retrogradarea forțată a Vasluiului ar putea însemna și dispariția definitivă a echipei, pentru că este puțin probabil ca aceasta să mai găsească un investitor care să aibă forța financiară de a o readuce în Liga I, mai ales că lupta din liga a II-a nu este nici ea deloc ușoară.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!