Cum porţi un blazer

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 27 martie 2015

blazer1Purtat iniţial ca parte a unei uniforme, pentru linii aeriene, şcoli sau cluburi de yachting, blazerul a devenit între timp o piesă-cheie atât în garderoba masculină, cât şi în cea feminină, graţie eleganţei sale atemporale.

În prezent, deşi nu s-a schimbat fundamental faţă de originile sale navale, blazerul are o multitudine de alternative, ce includ modele destructurate sau chiar tricotate, făcând din el una dintre cele mai versatile piese atât în garderoba masculină, cât şi în cea feminină.

Pentru a capta atenţia indiferent de ocazie, alege un blazer într-o culoare intensă, precum galben aprins, verde smarald, albastru ametist sau chiar roşu exploziv.

Partea cea mai bună? Îl poţi asorta cu aproape orice piesă din garderoba ta, făcându-l să fie potrivit în orice circumstanţă.

Pentru un twist asupra clasicii ţinute de birou, uită de blazerul negru şi alege în schimb o nuanţă puternică. Alătura-i o fustă creion şi o cămaşă albă cu croială clasică şi accesorizează ţinuta cu câteva bijuterii subtile şi o pereche de pantofi stiletto.

Adu-ţi blazerul favorit în registrul casual alăturându-l unei perechi de pantaloni printaţi, sau, de ce nu, unei perechi de pantaloni scurţi stil pin-up. Alătură un tricou simpatic, o pereche de sandale plate şi câteva accesorii fun – ochelari de soare statement şi un set de inele cu aer minimalist.

Blazerul poate fi transferat la fel de uşor în registrul formal: alcătuieşte ţinuta perfectă pentru cocktail purtând un blazer peste o rochie scurtă. Nu uita tocurile înalte, poşeta minaudière şi bijuteriile supradimensionate (bonus pentru mai multe inele statement purtate concomitent –  pe aceeaşi mână, dacă îndrăzneşti!).

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!