Cum poți recupera fotografiile pierdute din camera ta foto

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 29 ianuarie 2016

De câte ori, involuntar, ștergem fotografii dragi nouă sau cel puțin deosebit de utile, fotografii pe care nu ați intenționat să le ștergeți și fie dumneavoastră, fie altcineva, accidental, le-a trimis la coș? În PC sau pe e-mail, știți exact de unde să le luați, asta dacă nu ați golit între timp și coșul. Ce se întâmplă cu fișierele salvate în telefonul mobil sau în memoria camerei de filmat?

Răspunsul la această întrebare depinde de câțiva factori.

În primul rând este neapărat necesar să știți unde aveați salvate respectivele fișiere pe cardul de memorie al aparatului (telefon sau cameră video) sau în memoria acestuia.

În cazul în care fișierele erau pe card, retrageți cardul din aparat imediat ce ați constatat lipsa fișierelor respective. Este de menționat faptul că, cu cât se fac mai multe manevre după ștergerea fișierelor, cu atât mai dificilă este recuperarea acestora.

În primul rând instalați pe PC programul Recuva. În general, este suficientă versiunea gratuită, deși pentru o sumă modică, puteți să dispuneți de ceva mai multe facilități. Sperăm să nu fie nevoie de așa ceva. Conectați cardul la PC cu ajutorul unui adaptor de card (dacă nu aveți așa ceva, nu ar trebui să vă coste mai mult de câteva zeci de lei). Încărcați Recuva pe card, acțiune care este probabil suficientă pentru recuperarea celei mai mari părți dintre fișierele pierdute, pe care apoi, la cerere, le puteți salva în PC sau pe orice alt dispozitiv de memorie dorit.

În cazul în care fișierele erau în memoria aparatului, iar acesta rulează, de exemplu, o versiune mai veche de Android, conectați telefonul la PC prin intermediul cablului de date, selectați opțiunea r2USB Mass Storage, ceea ce va transforma telefonul în driver extern, unde puteți utiliza Recuva la fel ca în cazul de mai sus.

Din nefericire, versiunile mai noi de Android nu mai permit…

Citiți continuarea articolului aici: http://www.dozait.ro/cum-poti-recupera-fotografiile-pierdute-din-camera-ta-foto/

Autor articol: www.dozait.ro


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!