Cum purtăm cizmele peste genunchi

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 15 ianuarie 2016

cizme-peste-genunchi2Cizmele peste genunchi, în varianta cuminte, mai exact, cea a cărei parte superioară se oprește fix deasupra genunchiului, ori în versiunea obraznică, care atinge nivelul coapselor, sunt extrem de în vogă în acest sezon.

Ne-am îndrăgostit de ele încă de când le-am văzut pe podiumurile prezentărilor de iarnă, la Dior, Burberry sau Versace. Iată cum le purtăm astfel încât, în ciuda factorului sexy, să arate elegant și sofisticat, putând să acompanieze chiar și un outfit pentru birou:

Cea mai importantă regulă este să echilibrezi alura sexy (chiar și în cazul modelelor fără toc), cu o ținută discretă.

În cazul cizmelor cu toc, un outfit bun pentru a le acompania este unul compus din piese cu siluetă largă ori chiar supradimensionată. O pereche de pantaloni de inspirație masculină și o cămașă clasică albă, ori o rochie largă și confortabilă, alături de un pardesiu lung cu siluetă cocon.

Cizmele peste genunchi fără toc merg de minune alături de o pereche de pantaloni skinny ori o fustă mini. În partea superioară, optează pentru o piesă cu siluetă largă/fluidă, pentru a echilibra look-ul de ansamblu.

În cazul în care porți cizmele peste genunchi alături de o fustă sau rochie, asigura-te că porțiunea de piele vizibilă între tivul hainei și partea de sus a încălțărilor nu depășește 15 cm.

Pentru un efect extrem de interesant și incitant, optează să porți cizmele peste genunchi alături de o piesă al cărei tiv ajunge fix până la marginea acestora. În acest fel, la fiecare pas, va fi vizibilă o porțiune minusculă de piele, într-un mod cât se poate de discret și elegant.

Având în vedere faptul că acest tip de încălțări sunt un accesoriu statement în sine, evită să le porți alături de bijuterii extravagante ori alte accesorii spectaculoase.

Acordă o atenție sporită găsirii mărimii potrivite, având în vedere că este vorba nu numai despre măsura corectă la pantof, ci și de circumferința piciorului. Asigura-te că alegi un model care să nu fie nici prea strâmt, însă nici prea larg.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!