Cum să bei fără să te îmbeţi

Articol publicat in sectiunea Divertisment pe data 5 mai 2014

Bucăţile de drojdie uscată înghiţite înainte de a consuma alcool împiedică apariţia stării de beţie, susţine co-fondatorul unei companii de bere din Statele Unite ale Americii, potrivit Descopera.ro. Jim Koch, co-fondatorul Boston Beer Company, a afirmat, într-un interviu acordat Esquire, că înghiţirea unei linguriţe de drojdie uscată înainte de a consuma alcool împiedică apariţia stării de beţie.

De asemenea, Koch a precizat că aceasta poate fi amestecată cu iaurt pentru un gust mai plăcut. Jim Koch a afirmat că substanţa activă din drojdia uscată conţine o enzimă numită alcool-dehidrogenază, care descompune alcoolul.

El a explicat faptul că această enzimă descompune moleculele de alcool în carbon, hidrogen şi oxigen. Astfel, înghiţirea drojdiei uscate înainte de a consuma băuturi alcoolice va descompune substanţa înainte ca aceasta să ajungă la creier şi să inducă starea de beţie. Pe de altă parte, acelaşi Jim Koch a afirmat că această metodă nu elimină total efectele alcoolului, ci doar le reduce.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!