Cum să cumperi și să porți un sutien

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 5 februarie 2016

sutien_cum sa cumperi un sutien1Ai fi surprinsă să afli că una dintre cele mai comune greșeli în materie de modă și stil este tocmai alegerea incorectă a sutienului, fapt care atrage după sine o serie de repercusiuni. Dacă la nivel estetic poți observa cu ochiul liber pliurile inestetice date de un sutien cumpărat într-o mărime prea mică, medical riști afecțiuni serioase, de la lăsarea sânilor la dureri de spate.

Calitatea costă

Poate chiar mai puțin decât ai crede, dar un sutien de calitate presupune un cost pe care trebuie să fii dispusă să-l plătești. Este cel puțin ciudat cum nu suntem dispuse să cheltuim pe un accesoriu indispensabil pe care-l purtăm zi de zi. Calitatea implică durabilitate, un sutien pe care-l poți purta ani la rând, în rotație cu alte modele, căci nu poți spune despre un sutien că s-a demodat. Sutienul se uzează, nu se demodează, astfel încât prețul plătit pentru un sutien de calitate reprezintă un cost ușor de amortizat. Tocmai pentru că nu ține cont de fluctuațiile sezoniere din modă, este un accesoriu pe care-l poți achiziționa fără niciun regret din OUTLET.

Află-ți mărimea corectă

Știai că peste 80% dintre femei poartă mărimea greșită? Iar asta doar pentru că nu și-au luat dimensiunile în mod corect. Înainte să te gândești să-ți cumperi un sutien, trebuie să-ți știi mărimile. Pentru asta ai nevoie de un centimetru, o foaie de hârtie și un pix pentru a nota măsurătorile, pe care ulterior le compari cu tabelul de mărimi pus la dispoziție de către furnizorul de lenjerie intimă și afli în ce categorie te integrezi. În lipsa identificării mărimii corecte, vei suporta diferite neajunsuri estetice care-ți pot afecta și sănătatea. În plus, sutienul ales într-o mărime incorectă se va uza mult mai repede.

De-a lungul vieții, greutatea femeilor fluctuează în funcție de mai mulți factori, printre care sarcina, cumulul de kilograme în plus sau scăderea drastică în greutate. În toate aceste cazuri, măsurătorile se schimbă și este nevoie să-ți recalculezi mărimea corectă. Dacă greutatea ta fluctuează cu mai mult de 10%, este timpul pentru a-ți lua noi măsurători. Vei fi surprinsă să afli că porți altă mărime.

Ce tip de sutien ți se potrivește?

Un sutien ales în mărimea corectă flatează silueta și te ajută să înfățișezi de fiecare dată o imagine impecabilă, atâta vreme cât tipul acestuia se potrivește contextului. Așa cum știi, există mai multe modele de sutiene, absolut indispensabile din arsenalul tău, ca femeie modernă. Pentru ținutele de zi și implicit, de birou, vei avea nevoie de o susținere perfectă, de un sutien cu bretele late care acoperă sânii într-o măsură mai mare. Pentru ținutele de seară poți opta pentru variante mai atrăgătoare, cu sau fără bretele, din materiale delicate, sutiene care pot ridica sânii cu diferite grade de push-up, cu mai puțină acoperire, scoțând în evidență decolteul. În același timp, nu numai contextul dictează tipul sutienului potrivit, cât și forma siluetei. Doamnele cu forme voluptoase au nevoie de cupe cu o susținere avansată. Vestea bună este că există câte un tip de sutien pentru fiecare context și siluetă, chiar și pentru anumite faze din viața femeii (spre exemplu, sutiene speciale pentru alăptare)

Reguli de purtare

Dacă dorești să te bucuri de un sutien pentru cât mai mult timp, nu trebuie să-l porți mai mult de două zile la rând. După două purtări repetate, sutienul își pierde din puterea de susținere. Fibrele au nevoie de repaos pentru a reveni la forma inițială, așa că schimbă-le periodic pentru a nu se uza. Cu cât ai mai multe sutiene de schimb purtate prin rotație, cu atât își vor păstra calitatea și proprietățile, iar tu le vei înlocui mai rar. Spălarea excesivă contribuie și ea la stricarea elasticității, așa că alege să le speli după trei-patru purtări, excepții constituind zilele toride de vară când le poți spăla după purtare. Fiecare sutien se spală în conformitate cu instrucțiunile de pe etichetă. Ideal ar fi să le spălați de mână, cu un detergent blând sau folosind un ciclu delicat la mașina de spălat.

Acum că știi aceste reguli de alegere, purtare și spălare a sutienului, nu-ți mai rămâne decât să te bucuri de toate avantajele acestuia. Bucurându-te de susținerea lui, te vei simți sexy și atrăgătoare.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!