Cum să faceţi o reclamaţie către furnizorul de internet

Articol publicat in sectiunea Utilităţi pe data 10 februarie 2013

Organizaţi-vă

Puneţi hârtiile în ordine. Chiar dacă sunteţi mulţumiţi de serviciile primite, niciodată nu este o ideea rea să ţineţi facturile în ordine cronologică, şi să păstraţi toată corespondenţa dintre dumneavoastră şi furnizor. Acest lucru vă va ajuta extrem de mult dacă veţi ajunge să faceţi o plângere.

 

Abordaţi furnizorul

Apropiaţi-vă întotdeauna de furnizor printr-o descriere a problemelor sau a ceea ce vă nemulţumeşte, cerând ca acesta să vă pună la dispoziţie procedura conform căreia va fi tratat cazul. De-abia apoi angajaţi-vă într-o dispută cu acesta.

 

Scrieţi

Dacă doriţi să depuneţi o plângere, scrieţi-i furnizorului pentru a-i explica problema ivită şi spuneţi că doriţi să iniţiaţi procedura standard de reclamaţii.

 

Ţineţi o evidenţă a discuţiilor telefonice

Ţineţi o evidenţă a discuţiilor telefonice, notând câteva detalii ale acestora ori de câte ori au intervenit. Evidenţa trebuie să includă data şi ora la care s-a purtat discuţia, ca şi numele persoanei cu care aţi discutat.

 

Cunoașteți-vă parolele

Este foarte important să cunoaşteţi parolele şi cuvintele cheie, necunoaşterea acestora putând conduce la ideea că plângerea dumneavoastră poate fi una lipsită de credibilitate.

 

Folosiţi declaraţiile bancare

Nu este o ideea rea să anexaţi o copie a declaraţiilor bancare pentru a da o notă în plus de credibilitate – mai ales dacă este vorba de emiterea unei facturi greşite.

 

Aveţi răbdare

Nu fiţi nerăbdător, supărat sau iritat când discutaţi cu furnizorul. Fiţi politicos şi nu ridicaţi tonul. Asiguraţi-vă că discutaţi exact cu departamentul de care aveţi nevoie şi cu persoana potrivită pentru a primi sau rezolva problema dumneavoastră.

 

Obţineţi o confirmare

Dacă la contractul dumneavoastră au intervenit schimbări, sau există aranjamente verbale care au fost realizate la telefon, cereţi o confirmare scrisă a acestora.

 

Mergeţi mai departe

Dacă, după 8 săptămâni, nu există nici o rezolvare, contactaţi un serviciu alternativ de rezolvare a disputelor pentru ca acesta să vă sfătuiască vizavi de ceea ce aveţi de făcut. Opţiunile bune includ:

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!