Pentru EL: Cum să porți o pălărie de vară

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 19 iunie 2014

Pentru că este vară și foarte cald, ai nevoie de un accesoriu care să te protejeze de razele puternice ale soarelui, dar care, în același timp este modern și se potrivește cu stilul tău.

Nu trebuie neapărat să mergi la plajă sau să te afli în vacanță pentru a purta o pălărie. Acestea sunt foarte moderne și pot fi accesorizate chiar și ținutelor urbane. Iată câteva sfaturi pentru a purta o pălărie care ți se potrivește.

Mărimea

Dacă ești un tip scund, ferește-te de pălăriile voluminoase, cu borul larg. Acestea nu vor face decât să ofere senzația că esti și mai scund și că ai câteva kilograme în plus. Alege o pălărie cu marginile foarte mici și eventual mai înaltă. Un astfel de model este ideal pentru bărbații scunzi.

De asemenea, evită pălăriile cu boruri largi dacă ai o față mică. Un astfel de accesoriu voluminos ar scoate și mai mult în evidență lipsa trăsăturilor foarte masculine.

Culoarea

Ia în considerare culoarea pălăriei pe care o achiziționezi. De preferat este să optezi pentru o nuanță naturală, precum bej, crem, galben pal sau chiar alb. Gri-ul și maronul sau kaki-ul sunt variante excelente pentru vară. Ferește-te de nuanțele închise, care nu fac decât să atragă și mai mult soarele și, astfel, căldura.

Asortarea

Asortează pălăria cu hainele potrivite. Aceasta poate fi purtată cu haine casual sau urban casual, însă niciodată cu haine prea elegante. Atât timp cât îmbraci un tricou simplu sau o cămașă cu mânecile întoarse până la cot și o pereche de jeanși sau pantaloni de in (lungi sau trei sferturi), pălăria se va potrivi de minune. Evită însă să faci combinații sortite eșecului: pantalonii scurți sau maieurile mulate nu sunt foarte potrivite în combinație cu o pălărie.

Dacă vrei o pălărie pe care să o porți zi de zi, evită-le pe cele colorate, cu sloganuri sau foarte încărcate. Alege o pălărie simplă, într-o singură nuanță, care poate fi ușor de asortat cu mai multe dintre ținutele tale.

Atenție! Pentru că este vară și vei transpira destul de mult în zona frunții atunci când vei purta pălăria, este recomandat să o cureți pe aceasta o dată la maxima două săptămâni. Este suficient să scufunzi pălăria într-un bol de plastic în care ai pus apă rece și detergent de rufe. Scufundă pălăria în apă, scoate-o după jumătate de oră și clătește-o cu apă din belșug.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!