Cum sa previi incendiul ca englezu’

Articol publicat in sectiunea Muncă, Poveşti româneşti, UK la bani mărunţi, Utilităţi pe data 26 noiembrie 2015

uk_training-prevenire-incendiu-health-and-safety

Britanicii au o problemă cu incendiile. Una rezolvată. Şi despre acest lucru a postat o româncă aflată la Londra pe reţelele sociale, preluată de portalul jurnalistii.ro.

Cu siguranţă, pentru ca britanicii să ajungă la performanţele de astăzi în ceea ce priveşte măsurile pentru prevenirea incendiilor, au avut şi ei un lung şir de tragedii din care au tras învăţăminte, un caz notabil fiind Marele Foc de la 1666 care a mistuit în flăcări jumătate din Londra acelor vremuri.

Astăzi, locuinţele britanice trebuie să aibă instalate detectoare de incendiu funcţionale, să fie dotate cu extinctoare la îndemână, iar instituţiile trebuie să aibă coridoarele secţionate de o mulţime de uşi (uneori te saturi să-ţi faci drum tot împingând la acele uşi, spre deosebire de holurile fără oprelişti din instituţiile româneşti), şi acelea cu proprietăţi anti-incendiu, pe lângă alte măsuri în această direcţie.

Iată şi declaraţia unei românce care vorbeşte, în contextul regulamentelor de prevenire a incendiilor care nu prea sunt respectate la noi în ţară, despre normalitatea de la noul ei loc de muncă, la un patinoar:

—————————————

„Despre normalitate: Azi m-am angajat la un patinoar în Londra. Am trecut prin 4 ore de training despre siguranța noastră și a clienților. Am fost și plătită să particip. Ne-au fost explicate diversele tipuri de incendii și psihologia maselor în caz de evacuare. Ni s-a explicat cum să reacționăm în cazul unei alerte de terorism și unde sunt toate ieșirile de siguranță. Am discutat despre accesul pentru cei cu handicap. Cel mai interesant mi s-a părut că au calculat viteza de ardere pentru materialele folosite la 2 minute. Deci toată evacuarea trebuie să fie făcută în maximum 2 minute.”

—————————————

„Cel care ne-a instruit este în armată şi a fost implicat în trei incendii”, a continuat românca.

—————————————

„Ne-a reasigurat că dacă ştim cu precizie aceste lucruri de bază, putem preveni catastrofe în cele mai multe cazuri. Îmi doresc ca și în România să fie astfel de traininguri profesioniste pentru toți angajații, oricât de costisitoare și <<plictisitoare>> sunt.”

—————————————

În România, în schimb, există o altă normalitate: a corupţiei. Şi, din păcate, după cum a spus cineva recent, „corupţia ucide”.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!