Cum să prinzi un job cu LinkedIn

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Muncă, Resurse joburi pe data 23 februarie 2015

linkedin-munca

LinkedIn este un site unic de socializare care are peste 100 de milioane de utilizatori din diferite ţări. LinkedIn se diferenţiază de alte site-uri de socializare prin faptul că acesta este compus în întregime de profesionişti, mulţi dintre ei distinşi în domeniul lor.

Pentru a utiliza LinkedIn în avantajul tău, trebuie mai întâi să îţi creezi un profil coerent şi cât mai cuprinzător. Acesta ar trebui să includă lucrurile care te interesează, experienţa în domeniu, educaţia şi orice alte informaţii relevante. De asemenea, este important să se includă şi o fotografie, pentru a putea fi mai uşor reperat de cât mai mulţi potenţiali angajatori sau parteneri de afaceri.

Un profil LinkedIn oferă o prezentare dinamică, mult mai efcientă decât un CV tradiţional şi permite companiilor să obţină o perspectivă mai bună asupra potenţialilor angajaţi.

După ce ţi-ai creat profilul, ar trebui să începi să pui bazele unei reţele de contacte proprii. Aceasta poate include orice persoană care crezi că te poate ajuta sau care te-ar putea pune într-o lumină cât mai pozitivă. LinkedIn permite utilizatorilor să caute contacte folosind adresele de e-mail, făcând tranziţia mult mai fluidă.

LinkedIn îţi va împărţi reţeaua pe niveluri. Primul nivel conţine persoanele care te pot ajuta cel mai mult în căutarea unui loc de muncă, iar contactele persoanelor din primul nivel compun al doilea nivel al reţelei tale.

Folosind această structură, este mult mai uşor să găseşti oportunităţi de angajare şi oferte. LinkedIn permite utilizatorilor să creeze căutări filtrate pentru a găsi cele mai recente oportunităţi; acestea apar pe o consolă din pagina profilului, în timp real. Utilizatorii pot filtra căutările după propriile reţele, dar şi după tipul de companie, locaţie, salariu etc.

Deşi poţi contacta direct doar membrii reţelei din primul nivel, este uşor să iei legătura şi cu cei din al doilea nivel. De exemplu: eşti interesat de un post anume sau vrei să cercetezi o ofertă mai îndeaproape, dar postarea este a unei persoane din al doilea nivel; în acest caz, poţi ruga cunoştinţa comună să te prezinte membrului respectiv.

Deoarece oportunităţile de angajare sunt postate cronologic prin actualizări de stare în acea consolă, este foarte uşor să găseşti actualizări recente foarte rapid. Cele mai multe postări includ link-uri către site-uri externe sau informaţii de locuri de muncă, ceea ce face vânătoarea de job-uri mult mai uşoară.

În plus, LinkedIn are chiar o secţiune dedicată: „Jobs”. Aici, utilizatorii pot căuta, prin diverşi termeni şi filtre, locuri de muncă pe măsura capacităţilor şi intereselor lor. Se poate căuta prin filtre simple şi cuvinte cheie sau prin folosirea Căutării Avansate, pentru rezultate precise.

Angajatorii pot beneficia şi ei de serviciile LinkedIn. Site-ul oferă un serviciu denumit „Talent Finder” care se poate achiziţiona cu aproximativ 40$/lună şi prin intermediul căruia angajatorii pot căuta profiluri de candidaţi potenţiali pe site, putându-se conecta cu până la zece potenţiali angajaţi pe parcursul fiecărei luni. Alternativ, angajatorii pot plăti aproape 200$/lună pentru postări de locuri de muncă.

Pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă ar trebui subliniată importanţa de a avea un profil complet şi profesional, care oferă în mod concis aptitudinile şi aşteptările. Potenţialii angajatori vor găsi profilul în urma folosirii cuvintelor cheie corespunzătoare la căutare.

După ce ai ţi-ai deschis contul LinkedIn şi ţi-ai creat reţeaua, păstrarea şi formarea de legături ar putea avea un rol esenţial pentru viitorul carierei tale.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!