Cum să te ferești de alergiile de primăvară

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 15 aprilie 2016

alergii de primavaraPrimăvara se petrece din ce în ce mai mult timp în aer liber, mai ales în parcuri. Vremea frumoasă și natura care se trezește la viață te vor face să îți dorești să te plimbi cât mai mult pe alei, dar în același timp este bine să știi că te expui riscului declanșării alergiilor de primăvară.

 

Ce sunt și cum se manifestă alergiile de primăvară

Alergia de sezon se manifestă în special primăvara, din luna martie până în luna iunie, și este cauzată în special de polenul pomilor și arbuștilor. Printre cele mai comune simptome ale alergiei de primăvară se numără:

  • strănuturile dese și aparent fără motiv;
  • rinoreea, adică îți curge nasul întruna;
  • ochii iritați și înlăcrimați;
  • congestia nazală, adică ai nasul înfundat.

Unele persoane au o predispoziție ereditară la alergia de primăvară și se pot confrunta chiar și cu crize de astm din cauza acestei afecțiuni.

Din fericire, există destul de multe modalități prin care te poți feri de alergiile apărute primăvara. Iată doar câteva dintre ele:

 

Urmează o cură cu vitamina C

Vitamina C reduce producția de histamină în organism, astfel că șansele de a suferi din cauza unei alergii de primăvară scad foarte mult. Poți procura vitamina C din alimente, însă pentru o cantitate optimă poți urma o cură cu suplimente pe baza de vitamina C.

Consumă alimente bogate în quercitină

Quercitina este o substanță antioxidată cu proprietăți antiinflamatorii și antialergice. Se găsește în mod natural în ceapă, usturoi, ardei iute, mere, zmeură, mărar, sparanghel și varza de Bruxelles și este perfectă pentru prevenirea alergiilor de primăvară. Așadar, în această perioadă, încearcă să consumi mai des alimentele menționate sau să cauți în farmacii suplimente alimentare pe bază de quercitină.

 

Bea ceaiuri din plante medicinale

Unele plantele medicinale sunt recunoscute pentru acțiunea lor antialergică. Este vorba, printre altele, de ceaiul de mesteacăn, de păpădie, brusture și coada-șoricelului. Trebuie să consumi 2-3 căni de ceai pe zi, timp de 2-3 săptămâni, pentru a putea ține la distanță alergiile de primăvară.

Încearcă acupunctura

Acupunctura este o terapie alternativă foarte utilă pentru prevenirea și tratarea alergiilor de primăvară, dacă este practicată în completarea unui tratament convențional împotriva nesuferitei afecțiuni de sezon.

Ia câte o linguriță de miere zilnic

Mierea ar putea fi și ea o soluție potrivită pentru îndepărtarea alergiei de primăvară. Zilnic, ar trebui să consumi câte o linguriță de miere, preferabil dimineața, înainte de a ieși din casă. Bogată în vitamine, minerale și substanțe cu efect antihistaminic, mierea își va dovedi eficacitatea în 2-3 săptămâni.

Evită aerisirea camerelor dimineața

Perioada de maximă activitate a polenului este dimineața, de aceea, este bine să eviți aerisirea camerelor la primele ore ale zilei. În acest fel, împiedici alergenii să-ți intre în casă și previi apariția simptomelor clasice de alergie. O soluție la fel de bună ar fi să eviți plimbările matinale prin parc.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!