Cum să te îmbraci pentru fotografii

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 20 mai 2016

Cum sa te imbraci pentru fotografiiȘtii deja care sunt posturile perfecte pentru o fotografie reușită, însă poate nu te-ai gândit că vestimentația contează de asemenea în foarte mare măsură.

Iată ce piese vestimentare ar trebui să ocolești și pe cele pe care ar trebui să mizezi pentru a arăta cât mai bine în orice poză:

NU: imprimeurilor aglomerate. Pattern-urile aglomerate au tendința să arate haotic în poze, pierzându-și forma și creând iluzii optice. Evită imprimeurile florale pe toată suprafața outfit-ului, arabescurile, pattern-urile ecosez.

DA: imprimeurilor clasice. Dungi (verticale sau oblice, preferabil niciodată orizontale, nici dacă ai o silueta zveltă), buline, pattern-uri chevron.

NU: imprimeurilor sau aplicațiilor pe zonele pe care nu le dorești scoase în evidență. Artificiile stilistice atrag privirea asupra zonei pe care sunt poziționate.

DA: culorilor solide. Un outfit monocrom va alungi optic silueta, însă poți opta de asemenea pentru piese separate în culori diferite, dar uni.

NU: materialelor strălucitoare. Lame-ul, paietele, țesăturile cu fir metalizat – vor reflectă lumina blițului, creând pete pe fotografie.

DA: accesoriilor și detaliilor. Pălării, pantofi statement, bijuterii –  sunt absolut necesare pentru a completa ținuta și a crea un look de ansamblu armonios. De asemenea, poți miza pe accente simpatice care atrag atenția, precum franjurile, aplicațiile din pene sau mărgele etc.

NU: hainelor care nu sunt măsura potrivită/care nu sunt perfect călcate/au mici imperfecțiuni. Toate aceste mici aspecte negative vor atrage atenția în fotografii.

DA: hainelor care îți alungesc optic silueta. Pantaloni/fuste cu talia înaltă, fuste/rochii lungi, cu silueta fluidă, mantouri cu croială clasică pe care e poți purta aruncate peste umeri pentru un look casual lipsit de efort.

NU: pantofilor cu barete, care taie optic glezna.

DA: pantofilor cu toc, care alungesc optic piciorul și fac silueta să pară mai zveltă.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!