Cum să te menții pe șantier

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Muncă, Poveşti româneşti pe data 31 decembrie 2015

uk_muncitori constructii1

Un job într-un șantier este unul dintre cele mai volatile locuri de muncă. Pentru că industria construcțiilor este de așa natură încât fiecare șantier este în esență temporar, nevoia de muncitori dispare la fel de repde pe cum vine, ba chiar mai repede, dacă e să luăm în calcul și toanele șefilor, dezorganizarea sau nepotismul. Am aflat de la câțiva români cât de schimbătoare este ocupația de constructor, dar și niște ponturi despre cum să faci să-ți păstrezi jobul cât mai mult timp.

Proiectele de construcții, fie ele mari sau mici, simple sau complexe, de lux sau cu buget redus au un numitor comun întotdeauna: termenul limită. Chiar dacă în multe cazuri acesta se prelungește din diverse motive, fiecare echipă de constructori se luptă cu timpul. Pentru client, data terminării construcției este un aspect esențial. Această latură temporară a industriei duce la o rată de schimbare a locului de muncă foarte mare. Dar pe lângă această caracteristică normală a sectorului, jobul poate să devină și mai scurt din cauza unor condiții aduse în ecuație de către oamenii care lucrează la proiect.

Am vorbit cu câțiva constructori care ne-au explicat că pe lângă munca în sine, la job mai trebuie să fii cu ochii în patru și la cum și cât lucrează colegii, la eventualele sfaturi primite de la ei, la indicațiile și cerințele șefilor, la eventualele alianțe între personalul din șantier și alte mici detalii care, deși aparent insignifiante, pot aduce o concediere rapidă.

 

Ușor de găsit, greu de păstrat

Muncitorii din construcții nu au mult de căutat când au nevoie de o slujbă. Mai ales în Marea Britanie, industria este foarte activă: ori se construiește, ori se renovează, ori se demolează, nu există cartier unde să nu se lucreze la vreo clădire. În anul 2014, 103 miliarde de lire sterline au fost circulate în sectorul construcțiilor, creându-se astfel 2,1 milioane de locuri de muncă. Așadar, câteva aplicări și câteva telefoane pot aduce un job chiar și de azi pe mâine.

Odată ajuns însă pe șantier, lucrătorul trebuie să își facă treaba în ritm cu ceilalți colegi: „Trebuie să te uiți cum lucrează și ceilalți. Noi, românii, suntem obișnuiți să tragem tare la job, să facem treaba repede și să fim sub presiune tot timpul, ca să dovedim că suntem cei mai buni”, ne spune Florin P., un constructor cu experiență de 8 ani în Marea Britanie. „Dar, în general, aici englezii lucrează mai lent, își iau o grămadă de pauze, stau și vorbesc unii cu alții, practic încearcă să facă cât mai puțin, dar să pară doar că muncesc. Într-un șantier cu mulți englezi nu trebuie să fii mult mai rapid decât ei. Le faci concurență și asta nu le va plăcea. Dacă ei termină să zicem treaba ce-o au de făcut la un apartament într-o zi, nu e bine ca tu să faci 3 apartamente pe zi. E posibil să-ți atragi tot felul de critici, ca ei să îți pună bețe în roate și să ajungi fără job cât ai zice pește”, adaugă românul.

 

Sfaturi cu bucluc

Unui alt constructor chiar managerul i-a spus să nu completeze toată lista de sarcini pentru acea zi. „«Nu fă decât ce e mai urgent și mai lasă câteva pentru când nu o să avem altceva de lucru», mi-a spus. Ei imediat găsesc un motiv să mai cheme un specialist pentru, să zicem, încă doi metri de perete. Să mai creeze proiecte din nimic și să lungească contractul. Și așa, tu ești prins între ciocan și nicovală. Nici să faci toate proiectele, dar nici să fii văzut că stai și nu faci nimic. Asta e cel mai greu de fapt, nu munca în sine, ci faptul că trebuie să tragi de timp și să te faci că muncești” ne spune Radu T., care lucrează în construcții din 2011.

De asemenea, muncitorul va fi nevoit să țină cont că sfaturile primite de la colegi nu sunt tot timpul bine intenționate. O astfel de situație este foarte subtilă și e nevoie de ceva intuiție în cântărirea ei. „Am lucrat recent la o firmă care face rulote de lux, la partea de tâmplărie. În prima zi de lucru un coleg mi-a cerut ajutorul, să lucrez împreună cu el. La un moment dat, am înșurubat un șurub prea tare, încât ceva a pocnit în structura unei uși. Nu eram chiar specialist la tâmplărie și nu mi-am dat seama ce efecte poate să aibă ruptura aceea. Colegul mi-a zis că e ok, o lăsăm așa, și am instalat ușa așa cum era. Dar în momentul când am fixat-o, ruptura inițială, care nu se vedea, a făcut să pocnească încă ceva și să se observe cu ochiul liber imperfecțiunea. Colegul a continuat să zică să o lăsăm așa. Era vechi acolo la firmă așa că am avut încredere că știe care sunt cerințele și că e bine ce-am făcut. Dar m-am ars de fapt, că seara mi-au spus să nu mai vin a doua zi la lucru. După ce m-am gândit bine, mi-am dat seama că nu trebuia să las așa ușa. Colegul sigur a spus că eu am făcut greșeala. Ce trebuia să fac era să o iau de la început și să fac perfect treaba, pentru că firma construia produse de lux, tot felul de celebrități cumpărau rulotele lor, deci era clar că vor să livreze ceva de calitate superioară, fără nicio imperfecțiune” povestește Radu, pe care încrederea în coleg l-a costat jobul.

 

Preferințele managerilor

Lui Andrei C. jobul dintr-un șantier de blocuri cu apartamente i-a întins o altă cursă. De data aceasta, a fost vorba de cuvântul managerului. „Era un șantier mare și erau mai mulți manageri, dintre care doi erau cei care dădeau echipei mele sarcinile. Unul era român și celălalt african. Într-o zi, africanul ne-a spus că mai avem de făcut doar un apartament, după care nu mai este de lucru pentru noi, de mâine nu mai avem de lucru. Dar noi ne-am dus imediat la managerul român și am cerut confirmare. El ne-a spus că nu e adevărat, că mai este de lucru, să venim. Dacă eram mai neexperimentați, puteam să luăm de bună afirmația primului manager și uite-așa rămâneam fără job”, povestește constructorul originar din Brașov.

El îi sfătuiește pe meseriașii români să fie atenți la orice legătură pe care un șef o are cu angajații, orice preferință a șefului și să încerce să afle „bârfele” de acest gen, discutând cu colegii. „Fiecare manager vrea să își aducă oamenii lui și va încerca să saboteze echipa adusă de alt manager. Am mai avut o altă experiență, într-un alt șantier, unde unul dintre șefi băga foarte mult de vină la munca mea. A făcut ce-a făcut și până la urmă mi-am pierdut jobul, ca să aflu mai târziu că pe postul meu a venit o rudă de-a lui”, spune Andrei.

Constructorul a mai avut o experiență similară într-un caz mai de amploare. „Știam că unul din șefi a avut o relație de business de lungă durată cu angeția de recrutare prin care primisem și eu jobul. Dar întâmplător am aflat – l-am auzit vorbind la telefon – că au avut ceva neînțelegere, era furios pe ei. A doua zi ne-a comunicat că toți muncitorii care au venit prin agenția asta trebuie să plece, fără o explicație reală, doar a zis că nu mai e de lucru, în contextul în care proiectul era cam jumătate terminat. Deși de cele mai multe ori, dacă ești atent, poți să previi să fii scos din job mai devreme decât îți dorești, în unele cazuri n-ai ce face. Cum mi s-a întâmplat mie, să fiu pus pe liber deodată cu alți douăzeci de oameni, asta chiar nu aveam cum controla”, adaugă Andrei.

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!