Cupa României la handbal, la Baia Mare

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 6 martie 2015

572 handbalFR de Handbal a făcut cunoscute gazdele celor două turnee de Final 4 ale Cupei României pentru sezonul 2014-2015. Surpriza, deși nu putem să-i spunem chiar așa, este că ambele vor fi găzduite de Baia Mare.

Data limită pentru depunerea ofertelor de găzduire a fost până în 28 februarie.

La masculin, turneul final se va disputa între Minaur Baia Mare, HC Odorhei, HCM Constanţa şi Energia Tg. Jiu. Turneul se va desfăşura între 4-5 aprilie, iar Baia Mare a câştigat disputa cu Odorheiu Secuiesc în ceea ce privește găzduirea acestuia. Prin acest pas, Minaur Baia Mare devine și principala favorită la câştigarea trofeului. Formaţia antrenată de Lars Walther n-a mai câştigat Cupa României din 1999, an în care a cucerit şi ultimul său titlu de campioană. HCM Constanţa și Minaur sunt singurele finaliste care au câştigat măcar o dată Cupa României, ambele având câte cinci trofee. HCM Constanţa se află și în fața unei performanțe deosebite, fiind posibil să devină prima echipă din România care câştigă trofeeul la cinci ediţii consecutive.

„Chiar dacă vom juca în faţa publicului nostru, misiunea nu va fi deloc uşoară. Din contră, presiunea va fi foarte mare pe proprii jucători. Va fi însă un avantaj pentru noi, pentru că vom avea sala de partea noastră. Noi vom oferi atâtea bilete adversarelor câte ne vor solicita”, a declarat Nicolae Făt, preşedintele lui Minaur.

Tot la Baia Mare se va desfășura și turneul final al Cupei României la feminin, programat în perioada 25-26 aprilie. Pentru moment nu se cunosc echipele participante în Final 4, dar este foarte probabil ca lupta să se dea între HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti. Campioana României a obţinut și aici găzduirea competiţiei, mai ales pentru că nu a avut nicio adversară pentru acest lucru, Baia Mare fiind singura care a depus o ofertă pentru turneul final. Prin urmare, CSM Bucureşti şi-a asumat să joace pentru trofeu în orașul principalei rivale.

Sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin sunt programate pentru 25 martie. Iată și programul: HCM Baia Mare-„U” Alexandrion Cluj, HCM Rm. Vâlcea-CSM Bucureşti, „U” Neptun Constanţa-Dunărea Brăila și SCM Craiova-CSM Cetate Deva.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!