Cuponiada şi alte tehnici fine pentru a ajunge cel mai mare economisitor din istorie

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 19 februarie 2016

uk-tehnici-economisire-reduceri-supermarket

În lumea afacerilor, există două variante prin care poţi îmbunătăţi rezultatele firmei: una ar fi să găseşti soluţii de a creşte încasările în firmă şi cealaltă ar fi reducerea costurilor. La fel, un angajat poate căuta o mărire de salariu sau schimbarea locului de muncă, spre unul bine plătit. Alternativ, poate renunţa la anumite lucruri sau, mai bine, poate încerca să le achiziţioneze la preţuri foarte reduse. În acest material ne vom concentra pe câteva tehnici prin care „uliul” din tine ar putea să-şi fixeze privirea pe nişte „deal”-uri la care nici nu te-ai aştepta.

 

Când chitanţele aruncate de ceilalţi fac mai mult decât doi bani

Ai auzit de „wombling”? Ei bine, este procedeul, deja consacrat în cultura britanică, prin care urmăreşti la supermarket să recuperezi chitanţele aruncate de alţi clienţi. Poţi găsi chitanţe uitate în cărucioarele supermarketului, aruncate la gunoi sau abandonate prin parcare şi luate de vânt spre borduri sau spre tufişurile din apropiere.

De ce ai aduna chitanţe? Foarte simplu! Unele supermarketuri, precum Tesco sau Asda, oferă clienţilor pe chitanţă, în funcţie de valoarea achiziţiei, un discount la o sesiune ulterioară de cumpărături, cu o valabilitate pe o anumită perioadă, în ideea de a fideliza acei clienţi. Sumele care apar pe astfel de chitanţe sunt la fel de bune ca şi banii în mână. Iar dacă strângi îndeajuns de multe chitanţe cu valoare, ai putea să-ţi faci cumpărăturile chiar şi gratuit.

 

Enter the king!

Ştiaţi că există chiar şi un „rege” al wombling-ului? Stephen Auker, de 58 de ani, un pensionar din Keighley, West Yorkshire, este unul din iniţiatorii fenomenului, scrie Daily Mail. Se poate lăuda cu „meseria” de wombler încă din 2010, timp în care, după calculele lui, a economisit în jur de £200 pe lună, ceea ce reprezintă mai bine de jumătate din cât achită el pe cumpărături.

Auker preferă să „lucreze” la Asda, care garantează clienţilor săi că le poate restitui o parte din suma achitată dacă Asda nu s-a dovedit a fi mai ieftină cu minimum 10% faţă de cei mai apropiaţi competitori ai săi: Sainsbury’s, Tesco, Morrisons sau Waitrose. Pentru a verifica preţurile, se scanează codul de bare (sau se tastează pur şi simplu seria respectivă) pe site-ul Asda sau pe aplicaţia Asda de smartphone. Pentru a fi validă, chitanţa trebuie să aibă codul de bare intact şi trebuie să se fi achiziţionat cel puţin 8 produse. Din experienţa lui Auker, când Asda nu e mai ieftină cu 10% faţă de rivalii ei, fiecare chitanţă poate aduce de la câţiva pence până la chiar £15.

Totuşi, la Asda sunt nişte reguli. Spre exemplu, nu poţi lua chitanţe din gunoi, pentru că acele chitanţe aparţin legal proprietarilor acelor cutii de gunoi. Deci, dacă umbi prin acele gunoaie la Asda, înseamnă că „furi”?

 

Învaţă de la Auker, că e trecut prin toate

E nevoie de multă răbdare, recunoaşte Auker, iar zilele cele mai productive sunt cele cu vânt, când multora le sunt suflate chitanţele din căruţ, conform „specialistului”. Auker are multe alte indicaţii pe canalul său de Youtube, „The Man With The HAT – Red Channel”, unde postează înregistrări video în care explică pas cu pas întreaga operaţiune, împărtăşindu-le vizitatorilor din secretele „meseriei”. Anul trecut a deschis şi propriul grup pe Facebook, „Wombling”, care numără aproape 6.000 de membri.

Indicaţiile lui Auker nu se rezumă doar la supermarketul Asda; dacă eşti interesat, chiar ar trebui să verifici materialele pregătite de englez. Vei afla inclusiv cum trebuie să procedezi cu chitanţele ude, ce faci în zilele în care nu bate deloc vântul, cum să „mături” vecinătatea supermarketului în mod discret, fără a deranja sau a atrage atenţia gardienilor şi ce-i de făcut atunci când te prezinţi cu chitanţe eliberate în urma unor tranzacţii făcute cu cardul furat.

Multe magazine nu încurajează practica de „wombling”, însă nu este ceva ilegal, ţine să sublinieze britanicul.

 

Atenţie! Hobby-ul goanei după reduceri poate crea dependenţă…

O altă „campioană” este Holly Smith, o mămică din Great Yarmouth, despre care Daily Express spune că „nu are seamăn”.

Bineînţeles că şi Holly se ocupă cu succes de „wombling”, însă ea dă adevăratele lovituri cu cupoanele, printre care şi oferte de tipul 2 la preţul de 1 la mese la restaurant sau chiar la vacanţe în străinătate, târguri pe care le spicuieşte de pe site-uri specializate, precum voucherscodes.co.uk şi vouchercodespro.co.uk.

 

trimiteri-sus-4

Cum să mănânci cu bani puțini la Londra

Afişează oare magazinele reduceri reale?

Cele mai ieftine outlet-uri din Europa

Cele mai mari outlet-uri din UK

trimiteri-jos-4

 

Holly urmăreşte, de asemenea, scoaterea la vânzare a unor produse al căror preţ publicat (tehnica funcţionează în special când e vorba de retaileri mari, care îşi onorează de regulă comenzile, chiar dacă ei au greşit) este eronat, cu mult mai mic decât ar trebui să fie. Totul e să fii pe fază la astfel de oferte şi să faci comanda „fără să clipeşti”. HotUKDeals.co.uk este o platformă pe care utilizatorii anunţă astfel de anomalii de preţ.

 

Holly are un hobby! Iar supermarketul nu are nici o şansă!

Holly recomandă ca în magazinele care pun la dispoziţie scannere de mână care citesc preţurile produselor după codul de bare, să iei întotdeauna unul cu tine. Nu de alta, dar anumite produse sunt adesea trecute eronat, spune britanica, şi poţi beneficia de o reducere consistentă faţă de preţul afişat.

Mai sunt şi produsele cu etichete de preţuri galbene, în special în supermarket-uri, care se alocă produselor alimentare al căror termen de expirare este iminent. La aceste produse, cele mai bune reduceri apar când magazinul este aproape de ora închiderii:

—————————————

„Majoritatea supermarket-urilor încep să facă reduceri pe la 5 după-amiaza, apoi pe la 7 reducerea se măreşte, iar dacă până la 9 seara dintre acele produse mai rămân unele nevândute, se aplică un discount profund, uneori chiar de 90%!”

Holly

—————————————

Pentru a beneficia de o asemenea oportunitate, Holly depozitează produsele astfel cumpărate într-o ladă frigorifică pe care o are acasă.

 

Cumperi la preţ întreg? Ai înnebunit? Holly te învaţă de bine…

De asemenea, femeia face recomandări cunoscuţilor la diverse produse sau servicii pentru ca ea să beneficieze de nişte reduceri, cumpără haine pentru copii la târgurile de duminică de tip „car boot sale” sau de pe paginile locale de vânzări de pe Facebook.

Ca şi „wombler”-ul Auker, Holly nu ţine tehnicile de economisire doar pentru ea. Pe site-ul pe care l-a deschis, www.extremecouponing.co.uk, poţi învăţa o grămadă de tehnici verificate. Holly are 300.000 de fani pe internet!

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!