Cura care a slăbit-o… definitiv

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 22 mai 2015

Eloise ParryO anchetă a fost deschisă în cazul unei tinere de 21 de ani care a murit, după ce a luat pastile de slăbit, cumpărate de pe internet. Mama fetei a făcut o dezvăluire cutremurătoare, spunând că „ardea pe dinăuntru”, cu doar câteva minute înainte de moarte.

Eloise Parry a ajuns la spital pe 12 aprilie, după ce a luat de patru ori mai mult decât doza recomandată a unor pilule de slăbit extrem de toxice.

Mama sa, Fiona, a dezvăluit că „pastilele erau în organismul său, nu există niciun antidot, iar doza letală e de două tablete: ea luase opt pastile”. Din nefericire, pentru fata de 21 de ani nu s-a mai putut face nimic: „Ardea literalmente pe dinăuntru, dar n-au avut nicio şansă de a o salva”, scrie Buzz Feed.

Se pare că tabletele conţin dinitrofenol, un component toxic industrial. Medicii susţin că aceste medicamente nu sunt sigure şi că nimeni nu ar trebui să le ia, pentru că nu sunt potrivite pentru consumul uman.

Medicamente de slăbit care conţin dinitrofenol se pot găsi şi pe site-urile de anunţuri din România, în ciuda faptului că atât medicii, cât şi Ministerul Sănătăţii au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la folosirea acestor steroizi.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!