Curiozități despre iPhone

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 6 martie 2015

iPhone_cel mai scump

Un iPhone 6  costă cât 15 Ferrari-uri

Dacă prețul unui iPhone 6 vi se pare oricum prea mare, există acum un smartphone care întrece orice limită, devenind cel mai scump din istorie.

Cei de la Goldgenie au construit cel mai scump iPhone 6 din istorie. Prețul e incredibil: 3.000.000 de euro!

Vi se pare mult? Cu banii ăștia ați putea cumpăra 15 mașini Ferrari 458 Italia, 3 submarine în ediție limitată, 3 avioane private sau un întreg bloc de apartamente lux în România. Există și o versiune pentru cei mai săraci dintre milionari. Costă „doar” 15.000 de euro.

iPhone-ul de milioane e dotat cu o carcasă care poate fi din platină, aur alb, galben sau roz de 24 de carate. Pe margini e încrustat cu pietre prețioase, care variază de la safire sau smaralde până la diamante negre, pentru versiunea de top.

Cei care se încumetă să dea atâția bani pe acest iPhone sunt încurajați să participe la procesul de design, pentru a fi siguri că telefonul lor va ieși exact cum își doresc. În plus, îl vor primi acasă, indiferent de țara în care locuiesc, într-o cutie din lemn rar.

Există și o versiune destinată șeicilor. iPhone 6 Limited Edition Gulf Elite le permite cumpărătorilor să își graveze numele pe capac, alături de blazonul personal sau stema țării lor: Arabia Saudită, Emiratele Arabe, Qatar, Oman, Kuweit, Irak sau Bahrain.

 

Cum poți recupera imaginile șterse din greșeală de pe iPhone și Android

De multe ori ni s-a întâmplat să ștergem din greșeală fotografii din telefon, însă acum există posibilitatea de a le recupera. News York Daily News a publicat un ghid pentru a recupera pozele șterse de pe iPhone sau Android.

Apple oferă această posibilitate clienților săi cu ajutorul iOS8, însă în ceea ce-i privește pe cei cu Android și carduri de memorie, este nevoie de o aplicație specială, scrie sursa citată.

Mai exact, utilizatorii de iPhone își pot recupera fotografiile șterse accesând Photos App și intrând în albume. Acolo există categoria „Șterse recent”, unde sunt stocate toate fotografiile șterse în ultimele 30 de zile. Pentru a recupera o poză, utilizatorii vor trebui să o selecteze și să apese „Recuperare”. De asemenea, pot selecta „Ștergere” pentru a scăpa definitiv de o imagine.

Cei care folosesc smartphone-uri cu Android trebuie să descarce o aplicație specială pentru a recupera imaginile șterse din greșeală. Este vorba despre aplicații precum DiskDigger sau Kvisoft Data Recovery. În timp ce prima este gratuită, a doua costă 70 de dolari. Ambele vor scana fișierele pierdute, de unde imaginile șterse din greșeală pot fi selectate și recuperate.

 

10 zile în spital din cauza iPhone-ului

Un american din New York susține că s-a ales cu arsuri de gradul 3 și a stat 10 zile în spital pentru că i-a explodat iPhone-ul în buzunar.

Bărbatul se afla la o înmormântare, când a auzit o pocnitură și a simțit o senzație de arsură pe picior. N-a reușit să rezolve problema decât sfâșiindu-și pantalonii, pentru că telefonul încins îi topise buzunarele.

Specialiștii spun că asemenea incidente, deși rare, se pot întâmpla. O defecțiune la circuitul electric al telefonului sau folosirea unui încărcător neadecvat pot face ca bateria să se încingă și să explodeze.

Apple a anunțat că analizează incidentul, în timp ce victima se gândește dacă să dea sau nu compania în judecată.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!