Curiozități despre sprâncenele umane

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 15 mai 2015

Vedete fara sprancene

Numeroase persoane dau mulți bani pentru întreținerea sprâncenelor, ele trebuie să fie cât mai frumoase, dar câți știu la ce anume folosesc ele?

Iată opt curiozități despre sprâncenele umane care îți vor schimba percepția atunci când te vei mai privi în oglindă!

 

Ajută vederii

Aceasta este principala calitate a sprâncenelor noastre, pe lângă faptul că ne oferă personalitate. Ele opresc picăturile de apă să intre în ochi atunci când plouă sau transpirăm.

 

Prea mult păr

Potrivit unei firme de transplant de păr, o persoană de vârstă medie are în jur de 250 de fire de păr per sprânceană. Se spune că cei care nu s-au pensat niciodată pot avea până la 1.100 de fire de păr.

 

Au o viață limitată

Durata de viață a unei sprâncene este de patru luni, atât timp îi ia unui fir de păr să cadă și să crească la loc.

 

Sunt importante în recunoașterea facială

Un studiu efectuat de MIT arată faptul că oamenii sunt mai greu de recunoscut dacă au lipsă sprâncenele. Ele sunt mai importante în recunoașterea facială decât ochii în sine.

 

Sunt controlate vocal

Ele ne ajută să semnalăm emoțiile, dar sunt și pe pilot automat. Pe măsură ce ridici tonul vocii, la fel va fi și cu sprâncenele tale și viceversa. Atunci când te exprimi fără să gândești, ca atunci când ești surprins, sprâncenele tale se mișcă simetric una de cealaltă. Când vine vorba de suspiciune sau curiozitate, ele vor fi asimetrice.

 

Avantaj special pentru oameni

Multe mamifere au sprâncene și le folosesc pentru a exprima emoțiile, dar oamenii sunt singura specie la care ele cresc direct pe pielea netedă. Astfel, expresiile noastre sunt mai ușor de recunoscut și interpretat.

 

Nu suntem primii care le înfrumusețează

Aranjarea și îngrijirea sprâncenelor nu se face de acum, ci de cu multă vreme în urmă. Fiecare cultură și perioadă a avut un stil caracteristic. În timpul Renașterii, la Florența, oamenii obișnuiau să-și radă sprâncenele total, în alte locuri, nobilimea dădea cu grăsime între sprâncene pentru a crește și acolo mai mult păr. În Egiptul Antic, familia trebuia să se penseze obligatoriu la decesul unei pisici.

 

Sprâncenele vorbesc despre tine

Cei care se pricep să citească pe chipul unui om pentru a afla caracteristici se pricep să citească și sprâncenele. Contează tipul lor, desimea, forma în citire. Cele curbate indică o persoană care are nevoie de exemple concrete pentru a înțelege o problemă, iar sprâncenele drepte aparțin persoanelor directe, care acționează, logice, tehnice. Sprâncenele unghiulare aparțin celor cărora le place să fie corecți și să dețină controlul, indiferent de situație.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!