Cutitele si legea

Articol publicat in sectiunea Justiție / Poliţie pe data 4 septembrie 2011

Pedeapsa maxima pe care o puteti primi pentru ca aveti un cutit asupra dumneavoastra este de 4 ani de inchisoare si o amenda de 5.000 de lire.

Infractiunile comise cu ajutorul cutitului devin o obisnuinta a fiecarei zile, mai ales cand vine vorba de infractiunile comise de tineri. In acest moment, exista un numar destul de mare de reguli care se aplica atunci cand vine vorba de un cutit si nu intotdeauna este foarte clar ce este si ce nu este legal in ceea ce le priveste.

 

Ce este si ce nu este legal

  • Pentru orice magazin este ilegal sa vanda cutite de orice fel (inclusiv cele de bucatarie) persoanelor care nu au 18 ani;
  • In general, este o infractiune sa purtati asupra dumneavoastra un cutit cand va aflati in public, daca nu exista un motiv bun sau legal pentru acest lucru, de exemplu situatia in care sunteti bucatar si va deplasati catre locul de munca;
  • Pedeapsa maxima pentru un adult care are asupra sa un cutit este de 4 ani de inchisoare si o amenda de 5.000 de lire;
  • Cutitele la care lama intra in maner (de tip Swiss Army) nu sunt ilegale, atat timp cat lungimea lamei nu depaseste 7,62 cm.

 

Arme de atac

Daca un cutit este folosit intr-un mod care ameninta o alta persoana (chiar si una legala, ca Swiss Army Knife), atunci ea este considerata arma de atac de catre lege. Acest lucru se intampla si cu alte lucruri, cum ar fi surubelnitele, din clipa in care au fost folosite de o maniera amenintatoare pentru ceilalti. Este clar ca, in cazul in care nu aveti o explicatie buna pentru acest lucru, este ilegal sa purtati si sa folositi intr-o maniera ilegala cutite sau alte obiecte de acest tip asupra dumneavoastra. Daca faceti asta si daca folosirea respectivului obiect va fi considerata ilegala, atunci veti fi cu siguranta condamnat. Pedepsa este de 4 ani de inchisoare si/sau amenda.

Politia are dreptul de a opri si perchezitiona orice persoana sau masina, daca suspecteaza ca persoana respectiva a comis o infractiune sau are asupra sa o arma.

 

Perchezitiile in scoli si colegii

Personalul din scolile Angliei are puterea de a perchezitiona, fara consimtamant, orice copil care este suspectat ca ar avea asupra sa un cutit. De asemenea, scoala poate decide sa scaneze la alegere mai multi elevi, folosindu-se pentru acest lucru de mijloace electronice. Din punct de vedere legal, scolilor nu le este cerut sa ii informeze pe parinti inainte de a trece la o perchezitie sau de a capata aprobarea acestora.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!