Cvartetul Arifa @ London Jazz Festival 2014

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 10 noiembrie 2014

Londra_Cvartet Arifa

14 noiembrie 2014 – 23 noiembrie 2014

Savurați vasta artă a improvizației muzicale la cea de-a 22-a ediție a London Jazz Festival. Acest festival se ține în mai multe locații și aduce publicului o gamă variată de genuri muzicale prin artiști de primă mână, sosiți din toate colțurile globului.  

Pe scenele celui mai mare festival muzical defășurat în capitală vor urca atât nume sonore cât și artiști în ascensiune, delectând numerosul public cu variatele stiluri ale muzicii jazz. Ca activități alternative se vor difuza filme sau se vor ține discursuri ce analizează în profuzime diversele stiluri de jazz și artiștii genului.

Pe 18 noiembrie, la Southbank Center va debuta la London Jazz Festival mult-așteptatul cvartet Arifa, care îi va delecta pe iubitorii de jazz cu un stil personal captivant, o îmbinare de influențe muzicale estice și vestice. Melodii simple dar potente cu iz balcanic sau de Anatolia, prezente din improvaizații și până în complexele partituri de jazz, vor fi armonios îmbinate cu sunete electronice pentru a stârni trăiri ce vor dăinui în memoria ascultatorului.

 

Cvartetul Arifa la Festivalul de Jazz londonez

Cvartetul Arifa întrunește muzicieni din România, Olanda/Turcia, Grecia și Germania. Componența sa constă din: Alex Simu (România) – saxofon, clarinet; Franz von Chossy (Germany) – pian; Michalis Cholevas (Greece) – tarhu, ney și Sjahin During (Holland/Turkey) – percuție.

‘Arifa combină muzica straveche originară din Babylon, Istanbul, București și Amsterdam cu muzică electronică și momente de improvizație modernă. Rezultatul este unul transcedental sumei componentelor sale, constituind o călătorie în tărâmul imaginației’. – Songlines Magazine

Când: 18 noiembrie 2011 – 7:45pm

Unde: Southbank Centre / PurcellRoom

Bilete: £20, £10.

Website: www.efglondonjazzfestival.org.uk

Autor articol: Cosmin Lungu


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!