Dă-o dracu’!

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 9 iunie 2016

Am urmărit o emisiune. Una regizată de o televiziune a unui turnător dovedit, a unui securist infect. S-au adunat la ea foștii antrenori ai lotului național de gimnastică, Octavian Bellu și Mariana Bitang, plus o turmă de maimuțe inculte care și-au găsit utilitatea în a fi puse să imite la bârnă, paralele, sol și sărituri primatele din care provin. Darwin ar fi fost mândru, aici era veriga lipsă. Atât au putut. Ele. Dar este drept, au adus acasă medalii… așa că au primit banane. Ele și familiile lor.

Despre ce a fost emisiunea? Despre lapidarea Mariei Olaru, care și-a permis să spună în volumul scos că gimnastele erau bătute pe baza unui program organizat. Cu câteva zile înainte Elisabeta Lipă, a cărei unică reprezentare a intelectualității pare a fi vâslitul, îi transmitea Mariei că nu e bine ce a făcut. Și că ea n-ar fi spus niciodată lucrurile acestea. Declarație care nu atestă altceva decât că și ea, Elisabeta, a fost pocnită. După logica pe care o are aș spune că a fost pocnită cu vâsla. Și să mai subliniez ceva: creatura aceasta este acum ministrul sportului românesc.

La finalul emisiunii Mariana Bitang a plâns, copleșită de avalanșa de laude care i s-au adus. La ceea ce au declarat bipedele acelea, Mariana trebuia să primească de multă vreme titlul de Mamă Eroină în grad de Cavaler.

Vă aduceți aminte violul de la Vaslui? Opt oameni, o singură fată. Unul dintre patibulari a declarat că nu a fost viol, ci sex-surpriză. Ca la Kinder, oul. Așa a fost și aici. Nu era bătaie, ci o petrecere surpriză de ziua gimnastei. A, ziua ei cădea în fiecare zi. Bellu și Bitang aveau atât de multă grijă de creșterea fetelor acelea încât nu puteau trece cu vederea asemenea momente.

Norvegienii au Barnevernet. Funcționează. La noi nu se cheamă așa. Cică funcționează și el.

Doar că invers. Tu ai făcut-o, tu o omori, dă-o dracu’.

Condamnabil devii dacă nu faci asta.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

O parere la “Dă-o dracu’!”

  1. adrian ciuca Spune:

    da-o dracu prea de tot ,esti roman dar nu cu adevarat ,indiferent de parerea ta nu poti trasmite catre cititori acea afirmatie ,ca la o televiziune a unui securist9ANTENA 3)despre ea este vorba ,sa strins o TURMA DE MAIMUTE INCULTE,greu de crezut ca un roman adevarat aduce atita insulta marilor noastre sportive si antrenorilor lor.Dl bogdan nu stiu ce etate ai ,doar un lucru vreau sa-ti spun ,nu poti face performanta fara sacrificii,faptul ca domnisoara olaru a dat ceva din casa nu este corect ,noi avem o vorba ;lucrurile se spala in familie;.nu este frumos ca noi sa ne denigram intre noi,asteptam sa citesc ceva frumos despre gimnastica romaneasca ,ceva critic despre ultimile intreceri de la care ne am intors cu coada intre picioare.Nui nimin acceptam si asa ceva

Spune-ti si tu parerea!