Dacia a stat bine pe piaţa britanică şi în 2015

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 18 ianuarie 2016

uk-dacia-stepway-vanzari-record

Dacia a beneficiat de o cotă de piaţă în creştere în Marea Britanie în 2015 faţă de anul precedent, în condiţiile în care numărul total de autoturisme noi cumpărate anul trecut în UK a depăşit aşteptările, cu 2.633.503 de unităţi vândute (toate mărcile). Dacia este un fel de „Lidl al maşinilor”.

În cadrul unui material amplu pregătit de revista britanică Autocar în care şi-a propus să testeze fiecare marcă auto pentru a vedea cât de bine s-a vândut şi care sunt aşteptările pentru 2016 în Marea Britanie, a avut următoarele de spus despre Dacia: „Este în prezent singura marcă auto economică din Regatul Unit pe măsură ce foştii săi competitori au urcat în gamă. Dacia poate fi un Lidl al maşinilor, faţă de Waitrose Essentials care este Skoda”, considerată cea mai ieftină maşină a grupului Volkswagen.

Dacia a vândut anul trecut 26.228 de unităţi în Marea Britanie, cu aproape 10% peste nivelul atins în 2014 (23.862 de unităţi), în condiţiile în care Renault Group a stabilit un record în UK, cu 127.323 de autovehicule vândute în 2015.

Cartea câştigătoare a Daciei pe piaţa britanică, în care a intrat cu doar trei ani în urmă, o reprezintă „excelentul raport calitate-preţ”, după cum declară Ken Ramirez, managerul Renault Group din UK.

Dacia a avut o cotă de piaţă de 0,99% la finalul lui 2015 comparativ cu 0,97% în 2014, iar, potrivit Carscoops, modelele Sandero şi Sandero Stepway au intrat în TOP 10 al celor mai bine vândute autoturisme din Segmentul B (clasa mică).

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!