Dacia Duster, în UK din 1980 şi până în 2015

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 16 noiembrie 2015

uk-aro-dacia-duster-roadster

Succesul fulminant pe care îl are astăzi marca Dacia în Marea Britanie este absolut extraordinar. Cine şi-ar fi închipuit în urmă cu câţiva ani că uzinele Dacia din România aveau să pună la punct modele de maşini care să se vândă atât de bine în Occident? Dar ştiaţi că, într-un fel, istoria doar se repetă?

Dacia Duster, în realitate, este un concept pe care Renault l-a dezgropat din istoria producţiei de automobile în România. Dacia Duster a existat în trecut. Da, înainte de 1989, începând cu 1980, România producea un vehicul 4×4, ARO 10, care a fost inclusiv exportat în Marea Britanie, cu numele, aţi ghicit, de Dacia Duster, iar în alte ţări sub numele de Dacia 10.

În poza alăturată articolului puteţi vedea o Dacia Duster Roadster 4×4 pusă faţă în faţă cu varianta rusească de SUV, Lada Niva, într-o ediţie a unei reviste cu profil auto din Marea Britanie din 1987. Ambele vehicule reprezentau variante de buget pe piaţa de SUV-uri. Astăzi, după aproape 30 de ani, Dacia Duster şi Lada Niva sunt iarăşi în competiţie una faţă de cealaltă pe segmentul de buget al maşinilor de teren din Marea Britanie.

Seriile ARO 10 au intrat în productie din 1980 ca automobile 4×4 echipate cu motoare produse de Dacia, de 1289 cmc cu o putere de 54 CP şi o viteză maximă de 90 km/h şi din 1984 echipate cu motoare 1397 cmc cu 65 CP şi o viteză maximă de 118 km/h. În perioada anilor ‘80 au avut un mare succes în export, dar a fost de scurtă durată deoarece au apărut probleme de fiabilitate. O problemă a reprezentat-o şi dimensiunile reduse ale roţilor, fiind aceleaşi care se foloseau şi pe modelele Dacia, limitând astfel performanţele off-road.

Seria a fost asamblată şi în Italia de către ARO-Ciemme (sub brandul de ACM) pentru a rezolva problemele de fiabilitate. Astfel a fost produs modelul Enduro x4, ce era un model ARO 10 îmbunătăţit şi echipat cu motor Volkswagen 1.6 turbodiesel. Succesul modelului ARO 10 produs în Italia a fost totuşi mic, chiar dacă era o maşină fiabilă, datorită impresiei slabe creată de modelul românesc, astfel că în anii ’90 producţia italiană a fost oprită.

 

Dacia cu numărul 3.500.000 vândută unui britanic

Grupul auto francez Renault a anunțat, luni, că în cei zece ani care au trecut de la relansarea mărcii Dacia au fost vândute 3,5 milioane de automobile cu această marcă în Europa și bazinul mediteranean, exemplarul cu numărul 3.500.000, un model Sandero Stepway, fiind livrat unui client la o reprezentanță din Mill Lane, Londra, informează un comunicat de presă al producătorului.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

 

Dar de ce au scăzut vânzările Dacia din UK în octombrie?

Dacia a vândut, în octombrie 2015, cu 32% mai puţine maşini faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Dar nu este motiv de îngrijorare pentru Dacia.

De fapt, vânzările de maşini noi, deci nu numai din gama Dacia, au scăzut în octombrie în Marea Britanie, după 43 de luni de creştere consecutivă – o perioadă record de expansiune – pe fondul scandalului emisiilor de la Volkswagen, a anunţat zilele trecute Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Dacia are în continuare vânzări superioare în perioada ianuarie – octombrie 2015 faţă de perioada similară de anul trecut.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!