Dacia Duster şi Lada 4×4, în UK

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK la bani mărunţi pe data 22 ianuarie 2015

http://www.autogaleria.hu

Cum Defender-ul de la Land Rover nu va mai putea fi produs la Solihull şi scos la vânzare în Marea Britanie, datorită ultimelor reglementări europene privind standardele de emisie, terenul rămâne deschis unor variante alternative de vehicul 4×4. Porneşte motorul, Dacia Duster românească! Start, Lada Niva rusească!

Ar cumpăra britanicii o Lada 4×4 rusească la doar 13.000 de lire sterline? Are un look învechit, dar îşi face treaba. Chiar şi Putin are un astfel de vehicul, chiar dacă e o variantă îmbunătăţită, cu motor nemţesc. Răspunsul este da. Există o piaţă alcătuită din fermierii britanici şi fanii de vehicule 4×4 la preţuri mici.

Iată că Marea Britanie este interesată de mărci care au aparţinut blocului comunist. Skoda are mare succes aici, iar pătrunderea pe piaţă nu a fost foarte dificilă, având în vedere că Skoda a fost preluată de Volkswagen, care a promis calitate şi garanţie germană la preţuri mai bune.

Iar Dacia, marca românească preluată de francezii de la Renault, a captat interesul şi imaginaţia britanicilor când a lansat pe piaţă Dacia Duster, o maşină de teren ieftină, care face exact ce promite. La 11.495 de lire sterline pentru varianta 4×4, este chiar mai ieftină decât noua Lada Niva. Britanicii au cumpărat 17,146 de Dustere în 2013, respectiv 23.862 de unităţi anul trecut, ceea ce arată că maşina este pe placul lor.

Lada Niva, în schimb, este un produs pur rusesc. Lansată iniţial în 1977, a câştigat rapid reputaţia unei maşini durabile, ideale pentru traseele off-road. James May, prezentatorul de la Top Gear, a testat un exemplar în urmă cu câţiva ani şi a lăudat vehiculul, remarcând simplitatea, dar şi performanţele sale „corecte”. Lada Niva este momentan vândută doar de un dealer din Northamptonshire, care crede că versatilitatea şi natura robustă a Ladei vor atrage cumpărătorii. „Cea mai mare problemă este poziţia volanului pe partea stângă a maşinii, însă odată cu dispariţia Defender-ului de pe piaţă devine o variantă atractivă. Atât entuziaştii, cât mai ales fermierii, tind să cumpere maşini clasice de teren, care sunt uşor de întreţinut. Principalele scule de care ai nevoie la o Niva sunt cheia franceză şi ciocanul”, conchide dealer-ul.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!