Dacia pregateste noul model 4X4

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 21 decembrie 2009

Dacia va lansa modelul Duster, in doua versiuni: 4X2 si 4X4, in Europa, Turcia, Algeria si Maroc in primavara anului viitor, iar din iunie 2010, sub marca Renault, in Ucraina, Orientul Mijlociu si Africa, a anuntat compania, care nu a precizat si preturile noii masini. Uzina de la Mioveni va produce vehiculele destinate tuturor acestor piete, atat sub marca Dacia, cat si Renault. Uzina, cu o capacitate actuala de productie de 350.000 de masini pe an, va continua sa realizeze si celelalte modele ale marcii. „Expansiunea Duster va continua si in 2011. In tarile din Golful Persic, modelul va fi disponibil sub marca Renault incepand din acel an, vehiculele urmand a fi produse de uzina de la Mioveni. Duster va fi produs si in Brazilia si Rusia, incepand cu 2011”, se arata intr-un comunicat al Automobile Dacia.

Dacia Duster va fi disponibil, in versiunile 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.6 si 110 CP, precum si cu doua motoare diesel – capacitate cilindrica 1.5 si 85 CP, respectiv 1.5 capacitate cilindrica si 105 CP. Modelul va avea un consum redus de carburant, potrivit constructorului, care sustine ca masinile diesel vor emite sub 140g CO2/km in versiunea 4X2 si mai putin de 150g CO2/km pentru 4X4. Modelul are o lungime de 4,31 metri si o latime de 1,82 metri.

Prin dimensiunile masinii, noul model se inscrie in clasa compacta, dar va avea un pret care „aminteste mai curand de cel al modelelor de clasa mica”, se mai arata in comunicat. Acesta este al saselea vehicul al gamei Dacia, dupa Sandero, Logan, Logan MCV si vehiculele utilitare Logan VAN si Logan Pick-Up.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!