Dacia pregăteşte o maşină de 5.000 de euro

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 24 martie 2014

Dacia pregăteşte un model din clasa mică bazat pe Renault Twingo, la un preţ care ar trebui să se situeze pentru Europa de Vest la circa 5.000 de euro, Rusia fiind o posibilă locaţie pentru producţia noii maşini, potrivit revistei germane AutoBild, citată de Mediafax.

Noul model, al cărui nume nu a fost stabilit încă, ar urma să fie echipat cu ABS, airbaguri şi ESP (sistem electronic de control). Autoturismul ar putea fi fabricat în Rusia, unde compania parteneră AvtoVAZ are disponibilă suficientă capacitate, iar salariile sunt scăzute, notează publicaţia. Succesul maşinilor ieftine ale Dacia a atras interesul rivalilor grupului francez Renault, care controlează producătorul auto.

Astfel, Suzuki a prezentat la salonul auto de la Geneva modelul Celerio, care ar putea fi disponibil în Germania de la 6.000 de euro. Grupul PSA Peugeot Citroen pregăteşte, de asemenea, o maşină ieftină, în timp ce Nissan, partenerul de alianţă al Renault, a revitalizat marca Datsun.

Sandero, cu un preţ începând de la 6.900 de euro, este cea mai ieftină maşină nouă disponibilă în prezent pe piaţa auto din Germania, potrivit AutoBild.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!