Dacia și Ford: „România are prea multe mașini vechi”

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 30 octombrie 2015

Reprezentanții celor doi producători auto de pe piața locală, Dacia și Ford, apreciază că în România, în pofida programului Rabla, circulă în continuare prea multe mașini vechi și că gradul de poluare al acestora crește în fiecare an.

„Avem peste 3,5 milioane vehicule cu peste 8 sau 10 ani vechime, iar acestea trebuie înlocuite cu vehicule noi și pentru acest lucru este nevoie de mai multe tichete Rabla. Nu e suficient numărul pe care îl avem acum. În ceea ce privește programul Prima mașină, acesta trebuie să fie mai bun. Considerăm că ar trebui să existe o perioadă de rambursare mai lungă, poate de șapte ani (față de cinci ani – n.r.)”, a declarat, la un forum pe tema investițiilor, Nicolas Maure, directorul general al Dacia Renault România, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, România nu are o piață internă a autovehiculelor noi, lucru care constituie o slăbiciune. Nicolas Maure a vorbit și de exodul personalului calificat din sector. „Trebuie să facem ceva ca să-i putem opri pe acești specialiști să rămână să lucreze în țară”, a spus el.

În Bulgaria circulă o mașină nouă la 9 mașini vechi importate, în timp ce în România proporția este de 1 la 3. În Polonia, proporția este mai mică, de unu la doi, iar în Franța importul de mașini rulate este chiar și mai mic, a precizat Maure.

La rândul său, prezent la eveniment, Valerio Brenciaglia, director general al Ford România, a declarat că potențialul pieței auto locale este ridicat și că este corect ca România să permită importul continuu al mașinilor vechi pe care țările dezvoltate nu le mai folosesc.

„Există foarte mult potențial, pentru că dacă ne gândim că țara are 20 milioane de locuitori, industria auto este destul de scăzută. La o mie de locuitori se vând opt mașini noi, ceea ce este destul de bine și ne dă un indiciu privind capacitatea bună a pieței. În cazul mașinilor ecologice, avem o problemă cu infrastructura, iar condiția de a avea mașini care să întrunească multe condiții de siguranță nu este valabilă. Piața internă s-ar putea dezvolta foarte mult. Mi se pare nedrept că această țară primește ceea ce țările dezvoltate nu mai folosesc în prezent. Recomandăm autorităților să creeze o piață corectă. Când cumperi o mașină vrei să fii protejat, în calitate de consumator. Acest import paralel al unei pieței aproape negre din străinătate reprezintă o problemă”, a spus Brenciaglia.

În opinia sa, pentru a îmbunătăți piața auto ar trebui stabilit un nou nivel de parteneriate între producătorii de mașini, sistemul bancar și clienți.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!