Dacian Cioloș, în presa străină

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 13 noiembrie 2015

Dacian Ciolos1

Presa internațională a semnalat desemnarea lui Dacian Cioloș ca prim-ministru și reacționează pozitiv la această propunere. În general, intervențiile subliniază faptul că fostul comisar european este un tehnocrat, în prezent consilier al șefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

 „Fostul comisar european Dacian Cioloș, desemnat prim-ministru în România”, titrează ziarul francez Le Monde. „Președintele român, Klaus Iohannis, l-a desemnat, marți, premier pe fostul comisar european pentru agricultură, Dacian Cioloș, după demisia lui Victor Ponta în urma incendiului produs la un club din București”, comentează Le Monde, notând că Cioloș, în vârstă de 46 de ani, este consilier pentru securitatea alimentară al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Informația despre desemnarea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru a fost preluată și de agenția France-Presse, precum și de cotidianul francez Le Figaro.

„Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe fostul comisar european Dacian Cioloș, un tehnocrat, în fruntea unui guvern cu o largă susținere, în locul celui condus de Victor Ponta, care a demisionat săptămâna trecută pe fondul furiei publice generate de incendiul produs într-un club de noapte”, relatează agenția britanică Reuters.

„Un fost comisar european, desemnat prim-ministru al României”, titrează agenția de știri Bloomberg. „Cioloș, în vârstă de 46 de ani, fost comisar UE pentru agricultură, este în prezent consilier al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.”

„Președintele României l-a desemnat pentru funcția de prim-ministru pe fostul comisar european Dacian Cioloș”, titrează agenția americană Associated Press. Fostul comisar european pentru agricultură, Dacian Cioloș, a fost desemnat, marți, de către președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier al României, Iohannis precizând că soluția agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepții, este cea a unui guvern de tehnocrați.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!