Dacian Cioloș, mandat pentru Bruxelles

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 11 decembrie 2015

Premierul Dacian Cioloș a fost delegat de către președintele Klaus Iohannis să reprezinte România la Bruxelles. Premierul a transmis, luni, Parlamentului mandatul cu care va merge la Consiliului European de la Bruxelles, din 17-18 decembrie și a cerut avizul Comisiilor pentru Afaceri Europene din Parlament.

Potrivit documentului obținut de Stiripesurse.ro, prim-ministrul va ridica la Consiliu, printre altele, problema afluxului de refugiați cu care se confruntă Europa în ultima perioadă.

„România va evidenția că gestionarea presiunii migratorii trebuie să includă cu prioritate un control mult mai eficient al frontierelor externe ale Uniunii Europene, în paralel cu prezervarea principiului libertății de circulație în interiorul UE”, se precizează în mandatul lui Dacian Cioloș.

Și lupta împotriva terorismului va fi una dintre temele puse pe masă la Consiliul European.

„România va susține un răspuns rapid și eficient care să contribuie la combaterea fenomenului luptătorilor teroriști străini prin intensificarea eforturilor în materie de schimburi de informații și a eficientizării utilizării instrumentelor și mecanismelor existente în acest scop”, se mai menționează în documentul citat.

Prim-ministrul Dacian Cioloș va participa la ultima reuniune din anul 2015 a Consiliului European, de la Bruxelles, după ce președintele Klaus Iohannis l-a delegat în acest sens. Mai mulți oameni politici, printre care fostul președinte Traian Băsescu și șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au criticat decizia ca Dacian Cioloș să ne reprezinte țara la Consiliul European. Este pentru prima oară când președintele îl deleagă pe premier pentru a participa la această reuniune, după ce în ultimii ani nu a existat consens între ocupanții acestor două funcții pe această temă.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!