Dadacele – pregatire si calificari necesare

Articol publicat in sectiunea Muncă pe data 22 iunie 2009

Majoritatea agentiilor si familiilor care isi doresc sa angajeze o dadaca se asteapta ca persoana respectiva sa dispuna de unele calificari in ceea ce priveste ingrijirea copiilor, chiar daca aceasta nu este o cerinta legala. In continuare vom incerca sa va punem la dispozitie un ghid succint vizavi de calificarile si aptitudinile asteptate de la o buna dadaca.

 

CACHE (Council for Awards in Children’s Care and Education)

CACHE este organismul recunoscut in ceea ce priveste educatia celor mici si ingrijirii acestora, ca si a dezvoltarii lor prin jocuri de profil. Calificarile relevante pentru CACHE includ:

– un certificat sau o diploma in educarea si ingrijirea copiilor (acest lucru ar acoperi lucrul cu cei mici, de pana in 8 ani, inclusiv cu aceia care au nevoi speciale);

– o diploma de nivelul al treilea in ceea ce priveste ingrijirea copiilor la domiciliu (creata impreuna cu National Childminding Association, aceasta ofera dadacelor posibilitatea de a lucra cu tineri intre 0 si 16 ani);

– o certificare sau diploma nationala BTEC in lucrul cu cei de varste fragede (acest curs acopera o buna practica in ingrijirea copiilor).

 

OCR (The Ofsted Childcare Register)

OCR este format din doua parti, una dintre ele fiind obligatorie, cealalta voluntara. Nu este necesar ca dadacele sa urmeze modulul obligatoriu, ele pot sa aleaga partea voluntara a programului (vOCR), care a inceput sa functioneze din aprilie 2007.

Dadacele inregistrate la modulul voluntar al OCR vor fi nevoite sa demonstreze un anume nivel de experienta, cum ar fi acordarea imediata a primului ajutor unui copil, dar si aptitudini legate de comunicarea cu copilul, cu tinerii sau familia, si trebuie sa dispuna de o polita publica de asigurare.

 

Alte lucruri de luat in considerare

Cand parintii se gandesc sa angajeze o dadaca apreciaza si alte lucruri in afara de partea tehnica a problemelor:

– sa fie capabila sa aleaga un plan de invatamant sigur si distractiv;

– sa stie cum sa pregateasca gustari sau mancaruri sanatoase;

– sa aiba o pregatire serioasa in acordarea primul ajutor;

– sa fie un sofer experimentat, daca acest lucru este cerut;

– sa arate serioase deprinderi de organizare;

– sa fie interesata de personalitatea copilului, sa fie un bun confident, cu o personalitate puternica;

– sa aiba experienta in lucrul cu individualitati de varste diferite, intr-o varietate de factori.


Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!