Dai £1 pe o casă cu trei dormitoare?

Articol publicat in sectiunea Locuinţe, UK la zi pe data 17 octombrie 2015

uk-casa-la-o-lira

Proprietarul vrea să scape cât mai repede de locuinţă şi o dă cu numai £1. Ce chilipir mai bun ai putea să găseşti şi de ce a ajuns să se vorbească de ofertă pe southwales-eveningpost.co.uk înainte de a fi cumpărată de vânătorii din imobiliare?

Vecinii sunt minunaţi de ofertă, pe care o consideră „afacerea secolului în domeniul imobiliar”, însă casa, aflată în localitatea Tredegar din Ţara Galilor, are nevoie de reparaţii serioase, după ce a fost devastată de un incendiu şi a rămas doar cu o porţiune din acoperiş, iar reparaţiile ar putea ajunge la suma de 50.000 de lire sterline.

Un tânăr, care locuieşte chiar lânga casa scoasă la vânzare, a declarat:

—————————————

„Trăiesc aici de când m-am născut şi este un loc foarte liniştit. Doar că noul proprietar ar face mai bine să dărâme casa, că scara interioară e cam putrezită şi acoperişul e pe punctul de a se prăbuşi, iar dacă aleg să reconstruiască nu greşesc, pentru că este cea mai bună stradă din zonă.”

—————————————

Casa are trei dormitoare, iar proprietarul vrea să scape cât mai repede de ea, însă nu este dispus să plătească reparaţiile după incendiu.

Casa va fi scoasă la licitaţie cu preţul de pornire £1 de către compania Paul Fosh la The Park Inn în Cardiff, pe data de 29 octombrie. În zonă, o casă asemănătoare se vinde cu £50.000.

 

Mai sunt şi alte case la £1

Există străzi în Marea Britanie în care casele părăsite nu fac altceva decât să adune probleme de tot felul pentru localnicii încă rămaşi. Astfel că primăriile locale intevin şi, uneori, vând acele proprietăţi chiar şi cu £1. Doar că nu oricine poate aplica pentru o astfel de achiziţie, în general trebuie să fie de-ai locului, trebuie să fie dispuşi să investească o sumă în reparaţii şi, de regulă, nu pot vinde sau închiria casa timp de câţiva ani.

A fost exact cazul lui Lawrence şi Teresa Poxton, de 49, respectiv 46 de ani, care au fost selectaţi din câteva mii de aplicanţi pentru a locui într-o astfel de casă situată în Stoke-on-Trent, unde primăria locală a scos la vânzare 33 de asemenea locuinţe.

Primăria, într-un efort disperat de a curăţa zona chiar a pus la dispoziţie noilor proprietari câte un împrumut de £30.000 cu o dobândă minimă, bani cu care primăria avea să renoveze total fiecare proprietate.

Lawrence Poxton, şofer pe autobuz, declara anul trecut:

—————————————

„Când am ales casa erau practic doar pereţii. Între timp, ne-am ales cu un nou acoperiş, cu ferestre şi uşi noi, precum şi insulaţie, instalaţie electrică şi încălzire centrală noi-nouţe. E o clădire total diferită faţă de cea pe care am ales-o acum nouă luni de zile – este absolut fantastic!”

—————————————

Înainte ca primăria să se apuce de lucru, cei doi soţi au avut posibilitatea de a alege modelul de uşi, de pardoseală şi dulapurile ce aveau să fie instalate.

Între timp, casa cumpărată cu £1, în care s-au mai investit £30.000, valorează acum undeva la £70.000.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!