Daily Express: Romanii ne „invadeaza” pe internet

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 11 februarie 2014

Numarul cetatenilor Romaniei care doresc sa se mute in Marea Britanie a crescut cu 600% in decursul unei singure luni a anuntat alarmist cotidianul Daily Express din 8 februarie. Zeci de mii de romani vad in Marea Britanie un taram al tuturor posibilitatilor, se sustine in paginile tabloidului, intr-un articol intitulat „Romanii au luat cu asalt website-ul unei companii de recrutare personal in cautarea unor locuri de munca in Regatul Unit”.

 

Jurnalistii publicatiei pretind ca au descoperit „o portita care permite unui numar nelimitat de imigranti sa patrunda in aceasta tara”. „Aproximativ 700 de romani utilizau lunar cel mai mare website specializat in servicii de recrutare personal din lume pe parcursul anului trecut. In ianuarie 2014, dupa eliminarea restrictiilor ce le-au fost impuse pe piata muncii britanice timp de sapte ani, acelasi website – xpatjobs.com – a inregistrat 5.500 de solicitari”, sustin cei de la Daily Express. Cele mai multe cereri au fost lansate de specialisti in domeniul IT, contabili, finantisti, ingineri si persoane aflate in cautarea unor locuri de munca la birou.

„Ma asteptam sa se intample acest lucru. Multi oameni s-au grabit sa observe ca sutele de mii de romani nu s-au grabit sa se mute in Marea Britanie si ca, probabil, acestia nici nu vor avea o prea mare influenta asupra cifrelor migratiei. Si totusi, ei urmeaza sa vina…”, a comentat parlamentarul conservator Peter Bone citat de Daily Express.

Primele date statistice oficiale referitoare la numarul romanilor stabiliti in Marea Britanie in 2014 vor fi facute publice doar la sfarsitul anului in curs, au anuntat reprezentantii Oficiului National de Statistica.

 

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!