Daily Mail: Cât costă repatrierea „cerșetorilor români” din centrul Londrei?

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 31 iulie 2014

Costurile repatrierii românilor și bulgarilor care trăiesc fără adăpost pe străzile din centrul Londrei s-au ridicat la aproximativ 80.000 de lire sterline, în trei luni. Aproximativ 200 de astfel de persoane au fost trimise înapoi, în țările lor de origine, România sau Bulgaria, pe cheltuiala contribuabililor britanici. Iar mulți dintre aceștia au revenit în Regatul Unit, după doar câteva săptămâni, reclamă tabloidul Daily Mail, într-un articol publicat la 27 iulie.

Marble Arch și Park Lane, zone exclusiviste din centrul metropolei de pe Tamisa, au devenit spațiul preferat al taberelor improvizate instalate de grupuri de români care trăiesc în mizerie, conform Daily Mail. Aceștia cerșesc, fură din buzunare și încurajează practicarea prostituției, fapt ce a influențat creșterea infracționalității în regiune. Circa 200 dintre ei au fost trimiși cu avionul în România, în intervalul ianuarie-martie, pe cheltuiala statului britanic, la solicitarea oficialilor Ministerului de Interne Home Office.

Iar acum, o parte dintre românii repatriați pe banii plătitorilor de taxe britanici revin în Regatul Unit, folosind nume false, scriu cei de la Daily Mail, readucând în atenția cititorilor subiectul controversat al prezenței cetățenilor români de etnie romă în centrul Londrei.

„Am fost informați că unii dintre aceștia s-au întors,uzând de acte de identitate false”, ar fi declarat pentru aceeași publicație un polițist, sub protecția anonimatului. „Li s-a interzis să mai calce în Marea Britanie, dar se întorc folosind acte de identitate false. Repatrierea lor s-a dovedit a fi doar o risipă de fonduri”, a precizat și Jack Gordon, președintele echipei de polițiști responsabilă cu siguranța vecinătății în zona Hyde Park.

Numărul românilor care dorm pe străzi în Westminster, districtul central al Londrei, s-a triplat după 1 ianuarie 2014, se mai susține în Daily Mail.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!