Daily Mail: Imagini „pitoreşti” ale României

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 13 martie 2016

uk-maramureseni-daily-mail

Tabloidul britanic publică pe portalul său inclusiv ştiri preluate din presa românească. Şi nu este puţin lucru, pentru că dailymail.co.uk este al doilea în UK la categoria media după bbc.co.uk, fiind vizitat lunar de aproape 400 de milioane de ori. Subiectele alese de ei sunt de cele mai multe ori scandaloase şi umilitoare pentru români, dar pot fi şi articole care ne flatează. Iată trei astfel de subiecte apărute în Daily Mail în ultima săptămână.

 

Fotografii din Maramureş, unde timpul a stat şi simplitatea inspiră

„Viaţa pe pământul fără selfie-uri”, îşi intitulează Daily Mail articolul în care prezintă „fotografii spectaculoase a unor sate româneşti izolate ce scot la iveală condiţiile medievale în care localnicii trăiesc, sărbătoresc şi lucrează, feriţi de tehnologia modernă, ducând o viaţă pe care strămoşii lor ar recunoaşte-o”.

Fotografiile au fost făcute de fotograful român Alex Robciuc în câteva sate din Maramureş, precum Bârsana, Strâmtura şi Breb, care datează încă din secolul XII. „Nu este uşor să trăieşti aşa cum o fac ei, ştiind că în zilele noastre ar fi mult mai simpu să alegi să devii un om modern în toate privinţele”, a spus Robciuc pentru Daily Mail, referindu-se la maramureşenii care se încăpăţânează să ducă mai departe traiul tradiţional, specific zonei.

—————————————

„Expresiile feţelor sunt în totalitate naturale pentru că ei nu vor să pară altceva decât ceea ce sunt. Portretele capturate arată cât de complexe pot fi aceste persoane în simplitatea lor.”

Alex Robciuc

—————————————

Cât despre satul Breb, Daily Mail aminteşte că este o localitate foarte iubită de monarhia britanică, fiind un loc în care Prinţul Charles a ales să-şi petreacă mai multe vacanţe. „Breb este bine cunoscut pentru că Prinţul Charles i-a făcut un cadou nepotului său un teren în această zonă, plin cu flori de munte transilvănene”, adaugă Robciuc.

Fotografiile sunt, într-adevăr, spectaculoase, iar cititorii care au comentat la finalul acestui articol de pe portalul dailymail.co.uk, n-au decât cuvinte de laudă despre cele prezentate. „Muncă deosebit de grea, dar cât de tare îi invidiez”, spune unul dintre ei.

Găsiţi materialul întreg pe adresa http://goo.gl/JFDlcO.

 

N-a ajutat cu munca în gospodărie, aşa că nevasta aproape l-a castrat

Ionel Popa, de 39 de ani, din Vaslui, s-a ales cu scrotul rupt în urma unei certe cu nevasta sa, scrie Daily Mail. După ce Ionel a omis să-i aducă soţiei sale, Marinela Benea, de 40 de ani, un buchet de flori de Ziua Femeii, a comis şi greşeala de a refuza s-o ajute cu treburile gospodăreşti.

 

trimiteri-sus-4

Mondenismele româneşti, subiecte în Daily Mail

The Guardian invită britanicii să viziteze Bucureştiul

Românul şi motoreta lui cu ataş, 17.000 de mile în jurul Europei

Comentariul unui britanic despre românii din UK şi de acasă

trimiteri-jos-4

 

Din păcate pentru bărbat, cei doi au ajuns să se certe, el ajungând de urgenţă la spital cu scrotul rupt. În timpul altercaţiei, femeia furioasă l-a prins pe soţ de scrot şi a tras cu putere, însă pielea a cedat, iar testiculul stâng a rămas atârnat prin pielea sfâşiată. Personalul spitalului l-a operat pe bărbat de urgenţă, acesta spunându-le medicilor că nevasta l-a pedepsit pentru că nu i-a adus flori de Ziua Femeii.

După incident, spun jurnaliştii britanici, doamna Benea a insistat că soţul şi-a meritat cu vârf şi îndesat păţania, explicând totodată că n-a realizat că se putea întâmpla aşa ceva.

„Soţul meu este un alt om când se îmbată”, spune femeia. După ce Ionel se culcase beat, de dimineaţă nevasta i-a cerut să facă şi el ceva prin casă, acesta a refuzat, cei doi au ajuns să se certe, iar la un moment dat Marinela l-a prins de testicule şi, când Ionel a încercat să se elibereze din strânsoare, s-a întâmplat nefericitul eveniment.

Poliţia investighează cazul, iar comentatorii articolului sunt ori amuzaţi, ori deplâng faptul că probabil femeia nu va păţi nimic, în timp ce, dacă rolurile ar fi fost inversate, ar fi fost vorba de un caz extrem de violenţă domestică, iar bărbatul ar fi ajuns probabil la închisoare.

 

Guru yoga român, arestat la Paris

Gregorian Bivolaru, de 64 de ani, liderul organizaţiei MISA (Mişcarea pentru Integrarea Spirituală în Absolut), fusese condamnat în 2013 la şase ani de închisoare, însă acesta s-a ascuns de autorităţile române încă din 2004, când a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Românul fusese arestat în Suedia, însă a reuşit să obţină acolo azil politic, schimbându-şi totodată şi numele, devenind astfel Magnus Aurolsson.

Acum însă, scriu jurnaliştii de la Daily Mail, a fost arestat de autorităţi în Paris, unde judecătorii urmează să decidă dacă îl vor extrăda în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Yoghinul român urmărea să facă dragoste cu 1.000 de virgine pentru a atinge „un înalt nivel spiritual”, explicându-le acestora că, făcând pentru prima dată sex cu el, au ocazia să evolueze către „un nivel superior de spiritualitate tantrică”. Una dintre victime este citată de Daily Mail: „În apartamentul său erau permanent fete care stăteau acolo pentru a face dragoste cu el. Fiecare dintre ele petrecea câteva zile sau săptămâni cu el, urmând ca alte fete să îi ia locul”, făcând cu rândul pe la el pe perioade scurte pentru a menţine treaz apetitul sexual, aşa-numita „stare de avalanşă”. „Ştia vârsta fiecăreia din fetele cu care făcea sex”, mai spune femeia, „pentru că primea poze cu fetele de la elevii săi de yoga, pe spatele cărora era trecută şi vârsta lor”.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!