Dan Mihalache, și la Londra, și la București

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 aprilie 2016

Șeful Cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache, a declarat că, deși va pleca la Londra pe postul de ambasador, va rămâne și membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN) și că nu vede de ce nu ar păstra și indemnizația.

„Atâta vreme cât ASSN este o instituție reglementată de lege și eu nu am ce să îmi reproșez din punctul de vedere al competențelor mele profesionale, voi rămâne la ASSN. În momentul în care cineva în această țară, respectiv legiuitorul, va spune că e ceva în neregulă cu Academia de Științe ale Securității Naționale, voi reflecta asupra calității mele de membru. Eu nu am intrat acolo nici prin efracție, am fost propus, am fost votat, deci nu am de ce să-mi pun întrebări asupra acestei calități”, a susținut Mihalache. Academia de Științe ale Securității Naționale a fost fondată în 2012 la inițiativa fostului vicepremier și ministru de interne Gabriel Oprea, printre membrii fondatori numărându-se și vicepremierul Vasile Dincu.

Membrii titulari ai acestei academii beneficiază din bugetul de stat de o indemnizație lunară viageră egală cu salariul mediu pe economie, iar membrii corespondenți de jumătate din acești bani, conform legii prin care a fost înființată ASSN.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!