Dan Petrescu în Anglia?

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 22 martie 2016

uk-dan-petrescu-antrenor-nottingham-forest

Dan Petrescu (46 de ani) poate fi considerat fotbalistul român cu cea mai mare trecere la publicul britanic. El a jucat în Anglia între 1994 și 2002, trecând pe la formații precum Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford și Southampton şi a lăsat întotdeauna o impresie excelentă. Acum, că a ajuns la maturitate ca şi antrenor, este în vizorul unei echipe de fotbal englezeşti, care, surprinzător, în toată istoria ei de 151 de ani a avut numai antrenori de pe insulă.

„Bursucul” se descurcă de minune ca şi antrenor al echipei chinezeşti Jiangsu Sainty, care se află în acest moment pe primul loc în campionatul Chinei, după două etape disputate, în care a obţinut maximum de puncte. Cu aceeaşi echipă, Dan Petrescu a câştigat anul trecut Cupa Chinei. Chiar şi aşa, românul a fost cât pe ce să piardă locul de antrenor al acestei echipe în favoarea italianului Cesare Prandelli.

Însă, s-ar zice că fostul internaţional român n-are de ce să se teamă. Şansa cea mare vine din Anglia, unde Dan Petrescu şi-a dorit dintotdeauna să antreneze şi de unde a primit o ofertă concretă din partea clubului Nottingham Forest, după ce antrenorul anterior, Dougie Freedman, a fost demis, scrie Nottingham Post.

În 2015, conducerea lui Nottingham Forest a mai purtat discuții cu Dan Petrescu. Un aspect interesant este faptul că acest club, înfiinţat încă din 1865, nu a avut în toată istoria sa decât antrenori englezi şi irlandezi, iar acum s-ar putea rupe această tradiţie cu un român.

Nottingham Forest este o echipă care în anii 1979 şi 1980 a câştigat Cupa Campionilor Europeni, însă rezultatele actuale sunt ceva mai modeste. În prezent, Nottingham Forest se află într-o situaţie grea în Championship (liga secundă), unde ocupă locul 14 după 37 de etape, la 14 puncte de ultima poziţie care duce în play-off-ul de promovare în Premier League.

Dan Petrescu a dovedit în cariera sa de antrenor că ştie să crească echipe. Să sperăm că Nottingham Forest este marea şansă a lui Dan Petrescu şi că antrenorul român este marea şansă a echipei Nottingham Forest.

 

Anglia – România, amicalul care nu s-a mai ţinut

Anghel Iordănescu, antrenorul naţionalei, a declarat că echipa sa ar fi putut să joace un meci amical cu Anglia înainte de EURO 2016 dacă Liga Profesionistă de Fotbal şi-ar fi dat acordul pentru această dată neoficială în calendarul FIFA. „Mai mult, am avut o posibilitate să jucăm şi cu Olanda, dar nu s-a putut din cauza faptului că nu se ştia dacă vom putea aduce jucătorii din străinătate”, a adăugat selecţionerul.

În lipsa unui răspuns pozitiv din partea naţionalei noastre, Anglia a făcut o propunere similară naţionalei Turciei.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!